Obavijesti

Sport

Komentari 22

Valencia - DC 1-0 : Mi smo bili 'šišmiši' dok ste vi lovili bizone

Valencia - DC 1-0 : Mi smo bili 'šišmiši' dok ste vi lovili bizone
1

Na adresu kluba sa Mestalle stigla je sudska tužba od američke izdavačke kuće DC Comics u kojoj su ih optužili za korištenje Batmanovog loga bez prava. Španjolci su bili šokirani i odgovorili bez suzdržavanja

VIDEO

E, pa, nećete bome! Amerikanci su pokrenuli sudsku raspravu nakon što je španjolska Valencia redizajnirala grb, koji i nije doživio neke promjene. No, bilo je to dovoljno da DC ide tražiti zaštitu 'svojeg' na sudu.

Nogometni klub Valencia nastao je 1919. godine i od prvog im je dana zaštitni znak šišmiš. DC je Batmana stvorio 20 godina kasnije, 1939. godine pa postoji mali problem u američkoj tužbi. Iako Valencijin logo malo podsjeća na logo poznatog superjunaka, postoji druga strana priče - ne podsjeća li ipak logo Batmana na logo Valencije? 

Bilo kako bilo, DC je uputio žalbu Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo bez obzira na tp što je šišmiš simbol samomg grada Valencije još od 13 stoljeća. U španjolskom klubu tu vijest nisu baš dobro primili te su odrješito odgovorili na optužbe:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo trebamo razjasniti neke stvari. Nećemo prestati koristiti simbol šišmiša zato što je tako tražio DC - ne postoji komercijalni brend koji ima svjetska prava na šišmiše. U vrijeme dok je naš klub igrao sa šišmišem na grbu, u Americi su ljudi još lovili bizone - poručio je glasnogovornik 'šišmiša' za El Confidencial.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića