Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vandali išarali Dinamov kiosk morbidnim porukama Mamiću

None Foto: Borna Filic/PIXSELL 3

Na Dinamovom ticket pointu ispred zapadne tribine Maksimira osvanule su poruke Zdravku Mamiću, nepravomoćno osuđenom za izvlačenje novca iz kluba protiv kojeg je nedavno potvrđena i druga optužnica

Netko je išarao Dinamove blagane ispred zapadne tribine maksimirskog stadiona. Na njima su osvanule morbidne poruke Zdravku Mamiću koje aludiraju na njegove izjave da neće živ izaći pred hrvatski sud.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Otkazao presicu

Nedavno je Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama protiv kojeg je potvrđena i druga Uskokova optužnica, rekao da, u slučaju da ga Bosna i Hercegovina izruči Hrvatskoj, neće živ pred hrvatski sud.

Trebao je imati i presicu u Vili Regina, gdje se nalazi otkako je nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, ali je tu presicu otkazao nakon pritiska svog odvjetnika Veljka Miljevića.

- Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti braniteljem, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti. S obzirom na veliko poštovanje preda radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama, odlučio sam mišljenje uvažiti - objavio je Zdravko Mamić.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Lampioni i poruka ljudima iz Dinama

Podsjećamo, nedavno su maskirani muškarci ispred Dinamovog fan shopa donijeli transparent i zapalili lampione. Na transparentu je bila poruka kako je ljudima iz Dinama Mirogoj sve bliže.

EKSKLUZIVAN VIDEO Usred noći poruka na stadionu Dinama: Sve ste bliži Mirogoju!

Napravili su to dan nakon što je Dinamo objavio da se u klub vraća Zoran Mamić, nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog optužbe za izvlačenje novca iz Dinama, protiv kojeg je nedavno potvrđena i druga Uskokova optužnica.

- To smatramo kaznenim djelom prijetnje i u tom ćemo smislu podnijeti odgovarajuće prijave PU Zagrebačkoj. Očekujemo kako će počinitelji tog djela biti otkriveni u najkraćem mogućem roku - poručili su iz Dinama. 

POGLEDAJTE VIDEO

Tjeralica za Mamićem

Nedavno je PU osječko-baranjska potvrdila kako je za Zdravkom Mamićem raspisana međunarodna tjeralica, koja je sad vidljiva svim policijama u svijetu koje moraju reagirati i privesti Mamića ako ga vide. To je sad zadatak i bosansko-hercegovačke policije na čijem se teritoriju on prema posljednjim informacijama još uvijek nalazi. 

Međugorje: Zdravko Mamić o aferi SMS ZDRAVKO MAMIĆ: 'Ne vraćam se u Hrvatsku, BiH je više pravna država nego RH'

Policija prvo treba uhititi Mamića, a ako se bude protivio izručenju, kao što je to i najavio, usljedit će sudski postupak koji će odlučivati o izručenju. Tu odluku Mamić onda može čekati ili pritvoru ili na slobodi ako mu dozvole da plati jamčevinu. 

Podsjećamo, Optužno vijeće je 21. svibnja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor. U toj drugoj optužnici je i Zoran Mamić.

Međugorje: Zdravko Mamić o aferi SMS NAKON NALOGA SUDA Policija je raspisala tjeralicu za Mamićem: Službeno bjegunac

 

Komentari (64)
  • Realno uprava si je sama kriva za sve navedene dogadaje do sada. Kaj su ocekivali da ce ljudi to tek samo tako prihvatiti?

    10. 6. 2019,   14:37
  • To samo pri nama ima da se kriminalci mogu vratit i opet radit u istom klubu kojeg su pokrali. A ovaj zdravko je kukavica kad ne vupa ic pred pravdu a to sve govori da je kriv. I to vec svi znamo. Nadal sam se da se ne budu vratili u dinamo..al bil sam u krivu..

    10. 6. 2019,   14:41
  • Zašto je to morbidno a nije morbidno izvlačenje novaca i xy kaznenih djela?!?

    10. 6. 2019,   14:55