Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vandali išarali grafit Draženu: Potpisali se s 'Tornado Zadar'

None Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL 4

Netko je išarao legendarni grafit posvećen jednom od najvećih europskih košarkaša svih vremena, našem Draženu Petroviću. I to u njegovom rodnom gradu. Šibeniku...

Šibenčani su u jutarnjim satima utorka ostali zgroženi vandalskim činom nasuprot dvorane na Baldekinu. Netko je išarao poznati grafit legendarnom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću u njegovu rodnom gradu. Huligani su se potpisali s "Tornado Zadar".

"Svoju si dobrotu ostavija svima, nekoj novoj dici igru s Baldekina", piše na grafitu na Baldekinu. No preko toga je bilo napisano "Tornado Zadar, 1965". Komunalna služba je ekspresno reagirala i obrisala poruku.

Istom je bojom išarana i tabla na ulazu u Šibenik, piše Šibenik IN. Natpis Šibenik je prekrižen, a ispod toga je netko napisao "živimo Zadar". 

Dražen Petrović hrvatska je košarkaška legenda. Jedan od najvećih europskih igrača svih vremena, čovjek koji je za Europljane postavio nove standarde u NBA ligi. Poštuju ga svugdje. No tamo gdje bi se Draženovo ime trebalo izgovarati s najvećim divljenjem, dolazi do nevjerojatnih situacija kad su pojedinci zbog navijačkog rivaliteta u stanju oskvrnuti poruku koja stoji u čast našeg najvećeg košarkaša.

Očito se radi o mlađim navijačima, jer teško da bi starijim pripadnicima Tornada, koji znaju tko je bio Dražen i što je značio za našu košarku, nešto ovakvo palo napamet.

Komentari (128)
  • ja sam Zadranin i mislim da ovo nikad nebi napravio netko iz Zadra i iz Tornada koji voli košarku i koji su pokazali nebrojeno puta poštovanje prema Draženu. Ali opet, nikad ne znaš tko bi to mogao biti, danas u svijetu ima svakakvih budala.

    30. 4. 2013,   18:27
  • budite sigurno da to tornado nije napravija,ti decki zive za kosarku i puno se puta skandiralo drazenovo ime

    30. 4. 2013,   18:32
  • Loše odgojena balavurdija,koja nije ni rođena,kada je kapetan vladao...

    30. 4. 2013,   18:24