Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

VanZant izvukla polugu na ruci Rachael Ostovich pa zaplakala

None Foto: Reuters/PIXSELL 5

UFC u Brooklynu bio je prvi na novoj TV platformi ESPN-u. VanZant je pobijedila Ostovich polugom u drugoj rundi. U glavnoj borbi večeri Cejudo je za 32 sekunde nokautirao Dillashawa za pojas u muha kategoriji

Paige VanZant (24) pobijedila je Rachael Ostovich (27) na UFC Fight Night 143 u Brooklynu. Slavila je VanZant polugom na ruci u drugoj rundi i to joj je osma pobjeda u UFC-u, a ima i četiri poraza. Ostovich je to peti poraz, ima četiri pobjede.

MMA: UFC Fight Night-Brooklyn-VanZant vs Ostovich | Autor: Noah K. Murray Foto: Noah K. Murray

VanZant se veći dio borbe branila, udarala je kontru i čekala na pogrešku tri godine starije, ali i dosta neiskusnije borkinje. Ostovich je uspjela nekoliko puta srušiti VanZant u prvoj i na početku druge runde, ali koštala ju je samo jedna pogreška. VanZant je iskoristila trenutak nepažnje, uzela je polugu i Ostovich je morala tapkati.

MMA: UFC Fight Night-Brooklyn-VanZant vs Ostovich | Autor: Noah K. Murray Foto: Noah K. Murray

Bila je to posebna borba za Rachael Ostovich, koju je prije dva mjeseca divljački pretukao suprug od kojeg se spašavala skokom s balkona. Arnold Berdon, također borac, imao je zabranu prilaska zbog ranijih prijava za obiteljsko nasilje.

Rachael je slomio jagodičnu kost, nesretna borkinja iskašljavala je krv i završila je u bolnici, a divljak u pritvoru i čeka suđenje. Iako je isprva borba protiv VanZant bila otkazana, Rachael je inzistirala da se želi boriti i vraćena je u program.

- U to vrijeme ležala sam u bolnici i razmišljala kako je to moja borba i kako je moram odraditi. Slomilo me kad sam saznala da su me povukli s eventa. Moj otac je to odlučio i to je tada bila jedina prava odluka. Ali trebala sam tu borbu. Imala sam svaki mogući razlog da odustanem, ali nisam htjela odustati. Ovdje sam i već je to pobjeda - rekla je Rachael uoči borbe protiv Paige VanZant.

MMA: UFC Fight Night-Brooklyn-VanZant vs Ostovich | Autor: Noah K. Murray Foto: Noah K. Murray

MMA: UFC Fight Night-Brooklyn-VanZant vs Ostovich | Autor: Noah K. Murray Foto: Noah K. Murray

Cejudo nakon 32 sekunde nokautirao Dillashawa

U glavnoj borbi večeri u Brooklynu, Henry Cejudo pobijedio je TJ Dillashawa nokautom nakon samo 32 sekunde i obranio pojas muha kategorije (od 53 do 57 kilograma).

Prvak je dobio i novi pojas od čistog zlata.

NOVI UFC NA ESPN-U Novo vrijeme, novi pojas: TJ ili Cejudo prvi će uzeti čisto zlato

UFC u Brooklynu bio je prvi event na novoj TV platformi ESPN-u.

UFC se okrenuo novim trendovima kada je u svibnju 2018. godine s ESPN-om potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 1,5 milijardi dolara. Bio je to najunosniji ugovor u UFC povijesti, kojim je počeo proces dopiranja do šire publike.

Novost je da prvaci više ne dobivaju pojaseve pri svakoj borbi za titulu. Kad osvoji pojas, prvak ga dobiva u vlasništvo, na njemu je njegovo ime i kategorija i on se može nadograđivati. Dillashaw je prvi imao čast dobiti novi UFC pojas.

Cejudo je sad na četiri pobjede u nizu, zadnji put je izgubio prije tri godine, od Josepha Benavideza. Uslijedio je niz od tri pobjede od kojih je najimpresivnija ona prije ove borbe protiv Dillashawa, kad je šokirao dotad nezaustavljivog Demetriousa Johnsona, za kojeg se mislilo da nikad neće izgubiti. Ovo je bila i ukupno 14. pobjeda za Cejuda.

Foto: ufc.com

Komentari (17)
  • Klasicni snidaric, cejudo iznenadi tj-a, napravi upset, on napise clanak o dve zenske i to samo spomene u dve recenice.

    20. 1. 2019,   09:47
  • Nije li Ostović Hrvatica, da je pobjedila vjerojatno bi bila na svim naslovnicama.

    20. 1. 2019,   19:01
  • Jesu ravnopravne? Jesu.Samo se mlatite do mile volje.

    20. 1. 2019,   08:53