Obavijesti

Sport

Komentari 57

Varaždin u šoku: Najteže mi je bilo vidjeti igrače kako plaču...

Varaždin u šoku: Najteže mi je bilo vidjeti igrače kako plaču...
1

Bila je ovo jako teška sezona. Ostali smo sami, no uz podršku naših navijača koji su nas bodrili cijelu sezonu, uspjeli smo. Ovo je veliki uspjeh, naročito za Pulu, rekao je golman Marijan Ćorić, koji je spašavao Istru

VIDEO

Nismo uspjeli. Htjeli smo ući u Prvu HNL najviše na svijetu. Jako sam razočaran, jednostavno nemam riječi. Najviše mi je žao zbog naše fenomenalne publike i što sada cijeli Varaždin ne slavi, rekao je Dario Jertec nakon druge kvalifikacijske utakmice za 1. HNL u Varaždinu.

Varaždinci su pobijedili Istru 1961 rezultatom 1-0 pred 8.100 gledatelja na stadionu Varteksa, ali su ispali ukupnim rezultatom 3-2. Od prve minute domaća je publika bodrila nogometaše Marija Kovačevića, a najveća podrška dolazila je s tribine Zapad lijevo gdje su bili najvatreniji domaći navijači.

Istra s igračem manje uspjela izboriti ostanak u Prvoj HNL
Istra s igračem manje uspjela izboriti ostanak u Prvoj HNL

U prvom dijelu Varaždinci su imali blagu terensku inicijativu i prijetili su uglavnom iz prekida. Najbolju prigodu u prvom dijelu Varaždinci su bili u 41. minuti. Ubacio je Jertec iz kornera, glavom je loptu prenio Mario Sačer, no stoper Varaždina Juraj Maks Čelić bio je prekratak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugi dio Varaždinci su krenuli furiozno i u 55. minuti stigao je toliko željeni gol. Golubar je odlično potegnuo brzu kontru i proslijedio loptu za Drožđeka koji je ljevicom pogodio za vodstvo. U posljednjoj trećini utakmice Istru je iznad vode održavao vratar Marijan Ćorić koji je spašavao nemoguće.

- Presretan sam. Bila je ovo jako teška sezona. Ostali smo sami, no uz podršku naših navijača koji su nas bodrili cijelu sezonu, uspjeli smo. Ovo je veliki uspjeh, naročito za Pulu - rekao je golman Marijan Ćorić koji je na golu zamijenio ozlijeđenog Vanju Ivešu.

Varaždincima nije pomogao ni drugi žuti karton Ivana Zgrablića u 64. minuti. Puljani su se na kraju zatvorili i iduće godine ponovo će igrati 1. HNL. Varaždin će tako morati još čekati na nogometnog prvoligaša, kojeg nema od 2012.

- Moram čestitati Varaždinu na vrhunskoj utakmici. Znam što sam prošao ovu sezone i nagradilo nas je. Nadam se da će Istra imati stabilnog prvoligaša. A ovaj prekrasan ambijent... Zbog ovog se živi. Želim svu sreću Varaždinu da iduće sezone izbori 1. HNL - rekao je nakon susreta trener Istre 1961 Darko Raić Sudar.

Razočaran je bio njegov kolega Mario Kovačević.

- U tri poluvremena bili smo bolji. Imali smo tešku sezonu. Kad sam stigao, bili smo deveti. Borili smo se, stizali. To je tako u životu. Najteže mi ih je vidjeti igrače kako plaču, zato mi je jako žao naših igrača - zaključio je Kovačević.

VIDI OVO: 5 najluđih crvenih kartona u povijesti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...