Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vaterpolistice na utakmici pokušale utopiti protivnicu

None Foto: Wordpress

Dvije sestre vaterpolistice su tijekom utakmice pokušale ubiti protivnicu nakon što je ova zabila gol. Optužene su na sudu za pokušaj ubojstva

Nizozemske sestre vaterpolistice stare 22 i 17 godina prošle su godine za vrijeme utakmice pokušale utopiti protivnicu, a sada su optužene za pokušaj ubojstva. Sestre su protivnicu toliko dugo držale pod vodom da je ova pomislila da će umrijeti. Unatoč naporima nije se mogla osloboditi iz zagrljaja sestara, a povod je navodno bio gol nesretne vaterpolistice. Nakon što je izronila, trebalo joj je gotovo 30 minuta da počne normalno disati. Nakon napada djevojka je oboljela od PTSP-a. Državni odvjetnik za stariju sestru traži uvjetnu kaznu i 240 sati dobrotvornog rada, a za mlađu sestru 180 sati rada. NIzozemski vaterpolski savez djevojkama je već zabranio igranje na tri godine, a konačna sudska presuda očekuje se 22. listopada.
- Nikada još nisam vidio ovako brutalan faul u vaterpolu - rekao je sudac utakmice, a odvjetnik sestara reakciju žrtve smatra pretjeranom. Starija napadačica izjavila je da je  nisu potopile te da je žrtva ispod vode šakom u trbuh udarala njezinu sestru.

Komentiraj, znaš da želiš!