Obavijesti

Sport

Komentari 119

Vatreni, bolje je biti drugi nego prvi: Idemo na 'skupinu smrti'

Vatreni, bolje je biti drugi nego prvi: Idemo na 'skupinu smrti'
1

Najdalji domet Vatrenih na Euru je četvrtfinale. Ako iduće godine želimo nadići taj uspjeh, morali bismo više pažnje posvetiti kalkulacijama. A one nam govore da je bolje biti drugi i gospodi Englezima prepustiti skupinu

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija ždrijebom u Bukureštu saznala je da će na Euru 2020. igrati s Engleskom i Češkom u skupini D. Preostali član naše skupine znat će se u ožujku kada Srbija, Škotska, Norveška i Izrael odrade dodatne kvalifikacije kroz Ligu nacija.

I kako je to običaj kada se saznaju protivnici - počnu kalkulacije. A nama govore da nam je najbolje biti drugi, odnosno prepustiti prvo mjesto Engleskoj, koja je ujedno i prvi favorit Eura.

Pokretanje videa...

Navijači u Walesu 01:53

Razlog je očigledan. Prvi iz naše skupine u osmini finala putuje u Dublin 30. lipnja i ide na drugoplasiranog iz skupine F koja je već proglašena 'skupinom smrti'. U njoj igraju Njemačka, Francuska i Portugal. Dakle, bilo kojeg od ova tri velikana valjalo bi zaobići, a to možemo ako se u osminu finala probijemo kao drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tom slučaju igrali bi u Kopenhagenu 29. lipnja, a protivnik bi nam bio drugoplasirani iz skupine E u kojoj igraju Španjolska, Švedska i Poljska. Ako pretpostavimo da će Španjolci osvojiti skupinu, Švedska ili Poljska ipak su bolja opcija od Njemačke, Francuske ili Portugala.

Na koncu, nekoga iz skupine F u četvrtfinalu nećemo moći zaobići. Naravno, u slučaju da ta reprezentacije pobijedi svojeg protivnika u osmini finala što i ne bi trebao biti preveliki zalogaj s obzirom da će na najboljeg trećeplasiranog iz skupina A/B/C.

Dakle, s Njemačkom, Francuskom ili Portugalom bi se u tom slučaju sreli tek u četvrtfinalu. U polufinalu bi mogli, primjerice, na Talijane (skupina A) ili Belgijce (skupina B) ili, pak, na Nizozemce ako oni u svojoj skupini C izbore drugo mjesto, a ne prvo.

Brojne su kalkulacije, a ovako izgleda cijeli kostur same završnice Europskog prvenstva 2020. u 12 gradova.

Skupine Eura 2020.

  • SKUPINA A (Rim, Baku): 1. Turska, 2. Italija, 3. Wales, 4. Švicarska
  • SKUPINA B (Kopengahen, St. Peterburg): 1. Danska, 2. Finska, 3. Belgija, 4. Rusija, 
  • SKUPINA C (Amsterdam, Bukurešt): 1. Nizozemska, 2. Ukrajina, 3. Austrija, 4. Pobjednik play-offa D (Gruzija, Bjelorusija, Kosovo, S.Makedonija)
  • SKUPINA D (London, Glasgow): 1. Engleska, 2. HRVATSKA, 3. (Škotska, Izrael, Norveška ili Srbija)  4. Češka
  • SKUPINA E (Bilbao, Dublin): 1. Španjolska, 2. Švedska, 3. Poljska, 4. pobjednik play-offa B (BiH, Sjeverna Irska, Republika Irska, Slovačka)
  • SKUPINA F (Munchen, Budimpešta): 1. Pobjednik play-offa A (Island, Rumunjska, Bugarska, Mađarska), 2. Portugal, 3. Francuska, 4. Njemačka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram