Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Vatreni' će živjeti kao u raju! 'Tu ćemo stvarati zajedništvo'

'Vatreni' će živjeti kao u raju! 'Tu ćemo stvarati zajedništvo'
1

HNS je odabrao hrvatski kamp za Euro 2020. Riječ je o luksuznom resortu Farmont u blizini gradića St. Andrewsa. Hrvate je kupilo zelenilo koje odiše prostorom koje sadrži 212 soba, 17 apartmana i dvije vile...

VIDEO

Prije nekoliko dana predsjednik HNS-a Davor Šuker natuknuo je kako će hrvatski kamp za vrijeme Eura biti u blizini Glasgowa, a sad je i potvrđeno. Delegacija HNS-a je tijekom prosinca razgledavala kamp u blizini gradića St. Andrews, a izbornik Zlatko Dalić je sve blagoslovio i vrlo brzo je došlo do dogovora. 

Riječ je o luksuznom resortu Farmont u blizini gradića St. Andrewsa. Hrvate je kupilo zelenilo koje odiše prostorom koje sadrži 212 soba, 17 apartmana i dvije luksuzne vile, a u blizini se nalazi i škotska obala. I tko može pored takvih ljepota biti umoran nakon utakmica i treninga?

U HNS-u su na sve mislili pa je tako ovaj predivan resort udaljen 120 kilometara od Glasgowa gdje će 'vatreni' igrati dvije utakmice. Prvo 19. lipnja protiv Češke te četiri dana kasnije protiv nekog iz četverolista Škotska, Izrael, Srbija i Norveška.

Resort je pun svakakvih zanimacija, od potrebnih pa do nepotrebnih. Naši nogometaši će trenirati na terenima Sveučilišta St. Andrews, gdje su trenirali Barcelona i Manchester United, a hotel je udaljen svega desetak minuta. Nakon napornih treninga i utakmica nogometaši će se moći opustiti u bazenima i saunama, a ako netko želi još malo ojačati, ima za sebe velebnu teretanu i fitness dvoranu. 

- Zahvaljujem Savezu što je zaista detaljno analizirao i predstavio sve opcije te mi je drago što smo bili apsolutno složni u odluci da je ovo najbolje rješenje za boravak reprezentacije tijekom Eura. U Rusiji smo imali sjajne uvjete i vjerujem da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan, ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva, a ova lokacija nudi nam odlične uvjete za sve to - rekao je izbornik Zlatko Dalić o kampu, a predsjednik Davor Šuker je dodao:

- Željeli smo reprezentaciji omogućiti apsolutno najbolje uvjete za boravak tijekom Eura i zato smo se odlučili za St Andrews. Znamo iz Rusije koliko je važno imati mir, prirodu i kvalitetnu sportsku infrastrukturu te smo zato odabrali hotel i terene koji su na najvišoj razini. Uvjeren sam da je ovo najbolje rješenje za reprezentaciju

Za razbibrigu tu su golf-igrališta po kojima je svojedobno koračao i Tiger Woods, zatim zatvoreni bazeni i ostale "kafanske" stvari. 

Također, o kvaliteti Fairmonta posvjedočit će i podatak da je ovdje svojedobno bila i Barcelona, Manchester City, škotski ragbijaši, a ni Sir Alexu Fergusonu nije bilo strano dovesti Manchester United. Sada će i viceprvaci svijeta koji su ipak "pustili u vjetar" kamp Tottenhama, luksuz u kojemu treniraju Jose Mourinho i njegovi puleni i koji je je svega 35 kilometara udaljen od Londona.

Inače, St. Andrews, u kojem postoji i nogometni trećeligaš, poznat je i po sveučilištu, jednom od najstarijih u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Reprezentativci će imati sve na pladnju i moći će se u miru orijentirati samo na nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu