Obavijesti

Sport

Komentari 110

'Vatreni, morate biti oprezni': Rusi su stari, čvrsti i - opasni

'Vatreni, morate biti oprezni': Rusi su stari, čvrsti i - opasni
10

BOLJI SMO! Moji suigrači Akinfejev i Ignjaševič donose im sigurnost i staloženost, ali moramo proći, kaže naš Kristijan Bistrović, igrač CSKA, koji jako dobro poznaje ruske reprezentativce

VIDEO

Ne smijemo podcijeniti Rusiju. Rekao bih da su tu šanse 50-50. Znamo da domaćin na velikim natjecanjima uvijek odlazi daleko. Opet, s obzirom na to što smo sve pokazali, vjerujem da moramo dobiti, moramo se plasirati u polufinale, priča Kristijan Bistrović, suigrač petorice ruskih igrača s kojima igra u moskovskom CSKA.

World Cup - Round of 16 - Spain vs Russia

Među njima su i dva stupa ruske obrane - Igor Akinfejev i Sergej Ignjaševič, za koje Bistrović kaže da donose mirnoću i sigurnost.

- Akinfejev svojom pojavom i stavom donosi sigurnost cijeloj momčadi. Ima čudesne reflekse i velika je snaga Rusije. Ignjaševiču svaka čast. Igra s 38 ravnopravno sa svjetskim igračkim klasama. On donosi staloženost u zadnjoj liniji - objašnjava Bistrović.

U CSKA svlačionicu dijeli i s Mariom Fernandesom, Alanom Džagojevim i Aleksandrom Golovinom, za kojega kaže da je najveća snaga Rusa.

- Dečko je strašan igrač. Za njega se bore svjetski velikani. Igra fantastično i najbolji je igrač Rusije. Odličan je i u defenzivi - rekao je Bistrović i istaknuo kako su Rusi euforični, ali da očekuje prolazak Hrvatske.

- Oni su oduševljeni našom igrom. Mi smo kvalitetniji, ali oni su puni samopouzdanja i zato mogu biti jako opasni. Ipak, očekujem da ćemo proći - zaključuje Bistrović.

Kako je Rusija igrala dosad

Rusija je SP otvorila uvjerljivom pobjedom protiv ne tako impresivnog protivnika.

Pukla je 'petarda' protiv Saudijske Arabije u prvom kolu (5-0).

Russia - Saudi Arabia Rezultati uživo

Najbolji ruski igrač Alan Džagojev ozlijedio se u toj utakmici, ali Denis Čerišev koji je ušao umjesto njega natjerao je sve da zaborave na Džagojeva. Zabio je Čerišev dva komada Saudijcima.

Rusija je počela s Džagojevim i Smolovom u špici, a završila je s Čeriševim i Dzjubom, koji je ušao umjesto Smolova. Baš je Dzjuba, uz Čeriševa možda i najopasniji ruski igrač, zabio jednog Saudijcima.

Golovin i Gazinski zabili su također po jedan gol.

U drugom kolu Ruse su čekali Mohamed Salah i Egipćani. Ruski izbornik Stanislav Čerčesov složio je formaciju po izvedbi u prvoj utakmici. Iz prvih 11 ispao je Smolov, na njegovo mjesto došao je Dzjuba koji je opet zabio.

Golovin je s lijeve strane pomaknut u sredinu kako bi otvorio prostor na krilu za Čeriševa.

I on je zabio Egipćanima, jedan su si zabiliu sami, a Rusija je slavila 3-1.

Russia - Egypt Rezultati uživo

Utakmica protiv Urugvaja, zadnja u skupini za 'Zbornaju', nije dobro završila za domaćina.

Izgubili su Rusi 3-0.

Ovaj put Čerčesov je u sredini terena dao šansu Mirančuku, Golovin je ostao na klupi. Desno je bio Samedov, lijevo Čerišev, a u špici opet Dzjuba, Smolov je kasnije ušao s klupe.

No nije ovaj poraz previše zabolio Ruse. Ranije su osigurali osminu finala, ali poraz je značio da idu u naš dio ždrijeba.

Urugvajci su otišli na drugu stranu ždrijeba gdje su Francuska i Brazil.

Uruguay - Russia Rezultati uživo

Španjolci su porušili sve moguće rekorde o broju dodavanja u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva, imali su preko 1000 dodavanja!

Ali Rusija ide dalje nakon lutrije penala.

Srušili su Rusi favorizirane Španjolce, koji su drugi put u povijesti (2002. i 2018.) ispali sa SP-a iako nisu izgubili utakmicu na turniru (misli se na regularnih 90 minuta).

Spain - Russia Rezultati uživo

Čerčesov je protiv Španjolaca opet krenuo s Džubom u špici, nakrcao je sredinu s igračima i uglavnom su se Rusi branili. Španjolci su se dodavali do besvijesti i poveli su autogolom Ignjaševiča. Izjednačio je Dzjuba iz penala i Rusi su nekako izdržali 90 minuta plus dvaput po 15 te nakon dramatičnog raspucavanja prošli u četvrtfinale.

Prošle godine u studenom, također u St. Peterburgu, Rusija je odigrala 3-3 sa Španjolskom u prijateljskoj utakmici iako je gubila 2-0, i još je De Gea skinuo zicer Smolovu za pobjedu u završnim minutama.

Rusija će protiv nas igrati na krilima neviđene euforije. To joj je najjači forte je, budimo realni, ako usporedimo igračke pozicije, vjerojatni niti jedan ruski igrač ne bi mogao biti u prvih 11 Hrvatske. Favoriti smo, ali bili su to i Španjolci.

Rusija je u vrhu najefikasnijih reprezentacija SP-a! Zabili su Rusi devet golova, kao i Belgijci na prvom mjestu. No i Hrvatska je odmah tu blizu, na trćem mjestu s osam postignutih golova.

Naša obrana posebno će morati paziti na dvojicu rasploženih reprezentativaca 'Zbornaje', Artema Dzjubu i Denisa Čeriševa, obojica su zabila po tri gola.

Artem Dzjuba ima 29 godina, prošao je sve selekcije ruske reprezentacije, a igrao je u Spartaku iz Moskve punih devet godina.

Od 2015. godine igra za Zenit i Vida i Lovren morat će dobro paziti na njega. Od zadnjih sedam golova koje je Rusija zabila na SP-u, on je sudjelovao u četiri, triput je zabio, jedanput asistirao.

Od 2015. godine igra za Zenit i Vida i Lovren morat će dobro paziti na njega. Od zadnjih sedam golova koje je Rusija zabila na SP-u, on je sudjelovao u četiri, triput je zabio, jedanput asistirao.

foto: SofaScore

foto: SofaScore

foto: SofaScore

Drugi čovjek na kojeg moramo posebno obratiti pozornost je Denis Čerišev, 27- godišnji napadač Villarreala, koji je, kao i Dzjuba, zabio tri gola na ovom SP-u.

Čerišev se nametnuo nakon što se u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije ozlijedio Alan Džagojev, vjerojatno najveća zvijezda ruske reprezentacije. No Čerišev i Dzjuba natjerali su navijače da zaborave na Džagojeva.

foto: SofaScore

foto: SofaScore

foto: SofaScore

Sve je to lijepo posložio Stanislav Čerčesov i Rusija će biti sve samo ne lak zalogaj za Vatrene, koji su, prema svim kladionicama, favoriti za polufinale SP-a.

VIDI OVO! Hrvatska ima drugi najljepši dres na Svjetskom. 

VIDI OVO! Ovo su najljepše navijačice sa Svjetskog prvenstva. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske