Obavijesti

Sport

Komentari 57

Vatreni: Neka Englezi misle o nama, dobili smo u polufinalu

Vatreni: Neka Englezi misle o nama, dobili smo u polufinalu
1

U ovoj utakmici nismo favoriti jer igramo na Wembleyju, imaju mladu i poletnu momčad, ali budemo li igrali kao na Svjetskom prvenstvu i protiv Španjolske, možemo doći do pobjede, rekao je Ivan Perišić

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.


Dan uoči utakmice posljednjeg kola Lige nacija u kojoj Hrvatska na Wembleyju gostuje kod Engleske, Zlatko Dalić i Ivan Perišić prokomentirali su dvoboj u kojem vatreni pobjedom mogu izboriti prvo mjesto u skupini i play-off novog Uefinog natjecanja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Atmosfera u svlačionici je odlična, nismo dobro otvorili Ligu nacija, ali smo se iz utakmice u utakmicu dizali i nakon velike pobjede nad Španjolskom opet ovisimo sami o sebi. Englezi su više trebali proučavati nas nego mi njih jer smo ih dobili u polufinalu Svjetskog prvenstva, a u Rijeci je bilo 0:0. Dobro smo ih proučili, shvatili smo koje smo greške radili i ispravit ćemo ih. Igramo pred njihovom publikom i zbog toga će biti teško igrati", započeo je Perišić.

Na Lovrenove komentare o Ramosu, Perišić je odgovorio:

"Nemam nešto za dodati na tu temu. Baš kao i moji suigrači, koncentriran sam na sutrašnju utakmicu tako da bih rađe odgovarao na pitanja o utakmici."

Motiva neće nedostajati:

"Kada igramo za Hrvatsku, motiva uvijek imamo. Možda je Liga nacija došla prebrzo nakon Svjetskog prvenstva i zbog toga je rezultat u Španjolskoj bio kakav je. Međutim, bez obzira na težak poraz, dobro smo otvorili susret, no prvi gol je preokrenuo utakmicu u njihovom smjeru."

Upitan za mišljenje o Ligi nacija, Perišić je dodao:

"Natjecanje je novo, potpuno drugačije i treba nam vremena da se naviknemo, ali prvi cilj su i dalje kvalifikacije. Bez obzira na to, dat ćemo sve od sebe. Bit će otvorena utakmica pogotovo pred kraj jer i njima i nama igra samo pobjeda i mislim da možemo očekivati jako dobru utakmicu."

"U ovoj utakmici nismo favoriti jer igramo na Wembleyju, imaju mladu i poletnu momčad, ali budemo li igrali kao na Svjetskom prvenstvu i protiv Španjolske, možemo doći do pobjede", zaključio je Perišić.

"Englezi su promijenili momčad u odnosu na SP: Imamo veliko poštovanje prema engleskoj reprezentaciji. U napadu imaju sjajna rješenja, brze igrače koji mogu pretrčati svakoga. Ali, mi moramo misliti na sebe. Igrali smo tešku utakmicu protiv Španjolske, potpuno smo se iscrpili tako da se više bojim našeg umora, nego njih", poručio je izbornik.

"Sam dolazak na Wembley, na najljepši stadion na svijetu je dovoljan motiv za nas. Igra i borba za Hrvatsku su najveći mogući motiv i zbog toga ćemo dati sve od sebe."

Utakmica će se igrati u neobičajenom terminu, od 15 sati:

"Termin nam sigurno ne odgovara jer smo u četvrtak navečer igrali protiv Španjolske i nismo imali dovoljno vremena za odmor, ali želimo na najbolji mogući način završiti ovu godinu hrvatskog nogometa."

Cilj utakmice:

"Hrvatska je ove godine igrala protiv vrhunskih momčadi i za nas je najbitnije da ostanemo u društvu najboljih reprezentacija svijeta, kako bismo i dalje mogli napredovati. Zbog toga nam je i bod protiv Engleske odličan jer nam on donosi ostanak u elitnoj skupini Lige nacija." 

Izbronik Dalić također nije htio komentirati Lovrenovu poruku Sergiju Ramosu:

"Svatko od nas ima svoje mišljenje i komentar o nekoj temi, a ja ću s Dejanom razgovarati osobno, a ne preko medija."

"Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, oni nikad neće moći osvetiti poraz iz Moskve jer je to ipak bilo polufinale Svjetskog prvenstva", zaključio je Zlatko Dalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.