Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vatreni, oprez! Pa Rumunji su opasniji od Engleza i Francuza

Vatreni, oprez! Pa Rumunji su opasniji od Engleza i Francuza
2

Ove svoje Rumunje iz kluba sam zezao kako ćemo ih ‘razbiti’, ali sada kad pogledam njihov igrački roster, Rumunji mi zvuče prilično ozbiljno. Oni svakome mogu stvoriti puno problema...

VIDEO

Rumunjsku nikako ne smijemo podcijeniti. Stvarno su dobra, ma vrlo dobra momčad. Iskreno, više se bojim njih nego Engleza i Francuza, kaže Filip Mrzljak (26).

Nekadašnji nogometaš Lokomotive i bivši reprezentativac mladih kategorija, pa i U-21 (pet nastupa) od 2015. godine na privremenom je radu u Rumunjskoj, gdje je protekle sezone bio kapetan tamošnjeg prvoligaša Astre Giurgiu.

- Ova je reprezentacija veliki projekt Gheorghea Hagija, koji u svojoj Viitorul Constanti radi sjajan posao. I na doista čudesan način promovira mlade igrače. Pa njegovoj je momčadi u prvenstvu prosjek 19 godina, a uvijek se nalaze u samom vrhu lige.  

Veliki Gheorghe Hagi 2009. godine osnovao je taj klub, a onda ga u sezoni 2016/17. odveo do naslova prvaka. A u mladoj rumunjskoj reprezentaciji čak 13 mladih igrača prošlo je Viitorul Constantu.

- Rumunjska je na Euro otišla bez najboljeg igrača Razvana Marina, kojeg Ajax nije pustio na taj turnir. No tu je niz sjajnih igrača kojih se treba paziti. Uostalom, ova je Rumunjska u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo bila bolja i od Portugala, čak ga je pobijedila u gostima. Glavne zvijezde su im Radu, Cicaldau, Man, Hagi i Puskas.

Filip Mrzljak nastavlja...

- Golman Radu već dvije godine brani u Italiji, evo sad predsjednik Steaue za Dennisa Mana od Seville želi 30 milijuna eura. Za mene je možda najbolji taj veznjak Cicaldau, a rumunjski mediji prepuni su raznih pohvala na račun Georgea Puscasa, koji je u Serie B redovito zabijao za Palermo.

Euro 2020 Qualifier - Group F -  Malta v Romania

A kakav je taj Hagi jr.?

- Ma odličan. Ima taj izbačaj i odličan šut, opasan je iz prekida, dobar dribler. Probleme svakome može stvoriti i krilni igrač Florinel Coman, koji je ipak nešto slabiji u defenzivi, nije baš da se voli trošiti u obrani. Taj dvojac Hagi i Coman su individualno vrlo opasni igrači, njih treba dobro paziti.

Koje su mane Rumunja?

- Možda taj njihov mentalitet, ako prime gol-dva, njima odmah padne moral. Puno je Hagi i s te strane utjecao na mlade igrače Viitorula, ali to su ipak Rumunji. Obrana im možda nije toliko 'zvučna', ali su to sve kvalitetni igrači. Jedan (Nedelcearu) im igra u Rusiji, jedan je igrač (Manea) Apollona, ali je već prilično iskusan bočni igrač. Zanimljiv je i Baluta koji može biti zadnji vezni ili stoper, sada ga je kupio Brighton.

Jeste li vi proteklih dana pričali s kojim rumunjskim nogometašima?

- Jedino sam ove svoje Rumunje u klubu zezao kako ćemo ih ‘razbiti’, tu je bio i jedan bek sa šireg popisa njihove U-21 reprezentacije. Ali sad kad pogledam njihov roster, Rumunji mi zvuče prilično ozbiljno. Kažem, njih nikako ne smijemo podcijeniti, to može biti kobno. Dapače, oni lako mogu biti jedno od iznenađenja turnira.

Rumunjska je kvalifikacijsku skupinu (s Portugalom, BiH, Švicarskom, Walesom i Lihtenštajnom) za Euro zaključila sa sedam pobjeda i tri remija. I zato, oprez!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka