Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vatreni velikog srca: U minuti skupe novac za potrebe djece

Vatreni velikog srca: U minuti skupe novac za potrebe djece
1

Deset godina postoji zaklada Vatreno srce, a osnovali su je igrači i stručni stožer hrvatske reprezentacije, čiji je izbornik bio Slaven Bilić. Na aukciji je Igor Štimac donirao 50.000, a Slaven Bilić 90.000 kuna

VIDEO

Sve je počelo tijekom Domovinskog rata, tijekom kojega gotovo ne bi bilo dostupnih kemoterapija za djecu, da nije reprezentacije. Sve je išlo putem donacija koje su oni sami organizirali ili putem njihovih medijacija. Oni su pomogli da opstane dječja onkologija kod nas, rekao je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.

'Vatreni' velikog srca! Prikupili skoro pola milijuna za Klaićevu
'Vatreni' velikog srca! Prikupili skoro pola milijuna za Klaićevu

Od Ćire do Dalića, od Bobana do Mandžukića, nema reprezentativca koji nije zavukao ruku u džep kako bi pomogao nemoćnima, bolesnima ili onima kojima je bilo najpotrebnije.

Dok je Ćiro bio izbornik, jednom djetetu bila je potrebna hitna operacija.

Nije bilo izbora, no roditelji nisu imali novca.

- Ne volim o tome govoriti jer će ispasti da se hvalim - rekao je Ćiro, no nekako smo ga uspjeli nagovoriti.

Jer svojom akcijom spasio je dijete!

- Dobio sam vijest da će mališan umrijeti ako se hitno ne nabavi novac. Otišao sam u svlačionicu, okupio igrače i objasnio im o čemu se radi. U nekoliko minuta skupili smo novac i spasili dijete - otkrio nam je Ćiro.

Bravo, Luka i dečki: Ovako se postaje uzor onim najmanjima
Bravo, Luka i dečki: Ovako se postaje uzor onim najmanjima

I na tome mu svaka čast. Njegovim stopama krenuo je i Slaven Bilić, koji je osnovao Zakladu za djecu, a nastavio Igor Štimac.

- Nema tko od reprezentativaca nije pomogao. Godine 2004. kupljen je cijeli stup za laparoskopiju. Prije nekoliko godina, u vrijeme Štimca, zaklada je pomogla kupnjom instrumenta za laparoskopsku kirurgiju djece - rekao je Bahtijarević.

Ove godine Zaklada pomaže Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Stoga, ako želite pomoći, nazovite humanitarni broj - 060 9004.

Zaklada Vatreno srce

Deset godina postoji zaklada Vatreno srce, a osnovali su je igrači i stručni stožer hrvatske reprezentacije, čiji je izbornik bio Slaven Bilić. Na aukciji je Igor Štimac donirao 50.000, a Slaven Bilić 90.000 kuna.

Obitelji Lacković prvi je poslao novac za spas

Kad je obitelj Lacković umalo ostala bez kuće zbog kredita, Zlatko Dalić se odmah javio i prvi poslao novac. Sudjelovao je u brojnim humanitarnim akcijama.

World Cup - The Croatia team return from the World Cup in Russia

Bio i 'Ponos Hrvatske: Mandžo velikoga srca

Pomogao je prijatelju iz Slavonskog Broda u borbi s teškom bolešću, malenoj Stephanie Milde darovao je novac za liječenje, uplaćuje za dječje institucije, tijekom poplava u Slavoniji slao je novac...

Darijo Srna dao 210.000 kuna za bolnicu

Donirao 210.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj za kupnju uređaja za urološku endoskopiju djece i 20 tona mandarina.

Šime Vrsaljko

Katarina (27) oboljela je od leukemije, a Šime Vrsaljko joj je snimio video potpore dok je bila u bolnici i čestitao na diplomi. Darovao joj je i dres Hrvatske.

Dejan Lovren

Nakon što je čuo za slučaj malog Adriana, kojem je dijagnosticirana ‘skrotalna hipospadija’, Lovren je odmah uplatio pozamašni iznos.

SP 2018, Hrvatska - Nigerija

Domagoj Vida

U Donjem Miholjcu je veliki samozatajni mecena. U svom gradu pomaže svima: školi, nogometašima, djeci, udrugama, bolesnima, potrebitima...

World Cup 2018 - Russia vs Croatia

Josip Pivarić

Sudjelovao je u javnozdravstvenoj kampanji ‘Oživi me’, koju je organizirala zaklada Hrvatska kuća srca, kako pomoći ljudima od srčanog zastoja.

2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia vs Finland

Marcelo Brozović

Malim Cerićancima, učenicima od 1. do 4. razreda, koji pohađaju Područnu školu u Ceriću OŠ Zrinskih Nuštar, darovao je knjige za sljedeću školsku godinu.

World Cup - Group D - Argentina vs Croatia

Ivan Rakitić

Udruga Veliko srce malom srcu organizirala je humanitarnu akciju za nabavku medicinske kardiološke opreme, a Raketa je skupio 50.000 kuna.

World Cup - Final - France v Croatia

Mateo Kovačić

Zajedno sa suprugom Izabel pokrenuo je zakladu koja pomaže mališanima s raznim problemima u razvoju i djeci s Downovim sindromom.

World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark

Luka Modrić

Veliki humanitarac. Više puta obnovio apartmane u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, a posljednji put u ime donatora bila su njegova djeca Ivano i Ema.

International Friendly - Portugal v Croatia

Ivan Perišić

Još dok je igrao u Belgiji znao je avionom doći u Split pa se sljedećeg jutra odmah vratiti kako bi zaigrao na humanitarnom turniru ‘Četiri kafića’.

FIFA World Cup 2018 - Croatia vs England

Andrej Kramarić

Školi u Bednju darovao je tridesetak lopti, mreže za golove i dio sportske opreme. Također, aktivan je u pomaganju bolesnoj djeci.

Hrvatska - Azerbajdjan
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka