Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Vatrenima' zlatna bronca, 'elfu' kao utješna nagrada

'Vatrenima' zlatna bronca, 'elfu' kao utješna  nagrada
6

Utakmice za treće mjesto iako u sjeni finala uvijek nose svoju draž. Broncom su se okitili Hrvatska, Turska, Švedska, a utješili su se Njemačka i Italija

VIDEO

Kad biste pitali bilo kojeg njemačkog navijača bi li bio zadovoljan brončanom medaljom na SP-u odgovorio bi vam da trostrukim svjetskim prvacima igra samo naslov koliko god oni loše igrali.
No, drugo svjetsko prvenstvo zaredom Nijemci će se morati zadovoljiti utakmicom za treće mjesto. Prije četiri godine na domaćem terenu nisu mogli do kraja jer ih je na putu do naslova zaustavila konačni pobjednik Italija. Ovoga puta nakon najdomljivije igre na turniru zaustavila ih je Španjolska. Mogu li se i ovaj put utješiti da ih je porazio budući svjetski prvak?
No, neke reprezentacije dale bi sve da dođu do polufinala, makar i izgubili bitku za treće mjesto. Na zadnjih pet prvenstava tri reprezentacije koje ne dolaze iz samog vrha osvajale su broncu.
Dakako, prvo što svakom Hrvatu padne na pamet kad se spomene bronca jesu 'vatreni'. Francuska 1998. najveći je uspjeh hrvatske reprezentacije koji će teško ponoviti. Padali su Jamajka, Japan, Rumunjska pa kao šećer na kraju Njemačka i Nizozemska koju su dotukli Prosinečki i Šuker.
Svojevrsno iznenađenje priredila je Turska u Japanu i Južnoj Koreji 2002. osvojivši broncu protiv još jednog autsajdera, domaćina Koreanaca. Turci su na putu do trećeg mjesta dobivali Kinu, Japan, Senegalce zlatnim golom. Dvaput ih je zaustavljao prvak Brazil, ali su na kraju uspjeli rastužiti Južnu Koreju pobjedom 3-2.
SAD 1994. bio je popravni ispit za Šveđane koji su na domaćem Euru dvije godine prije izgubili u četvrtfinalu od Nijemaca. Kennet Anderson postao je junak nacije. S pet golova bio je drugi najbolji strijelac turnira. Rušio je Saudijsku Arabiju, Rumunjsku u produžetku, zaustavio ih je budući prvak Brazil, ali su se istresli na Bugarsku pobjedom 4-0.
Maradona tvrdi da je on bio najtužniji nogometaš SP-a u Italiji 1990., a što bi onda trebali reći domaćini koje su baš Argentinci izbacili nakon produžetaka u polufinalu. Nije im pomogao ni otkriće prvenstva Toto Schillaci. Zabijao je Urugvaju, Irskoj, Argentini te je iz penala u 86. minuti donio utješnu nagradu protiv Engleske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida