Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatreno krštenje "Big Sama": Hrvatska na Wembleyu 1. rujna

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 4

Englezi su htjeli prvotno igrati protiv Češke, no izabrali su Hrvatsku jer ih ona više asocira na Slovačku s kojom igraju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji

Roy Hodgson je bivši, sasvim opravdano. Ispadanje Engleske u osmini finala Eura označeno je kao neuspjeh, pa niti oni nisu pravili nikakve dočeke. Njihov se dotadašnji izbornik 'posuo pepelom' te odlučio povući s mjesta izbornika. Logično.

Trebalo je neko vrijeme engleskom nogometnom savezu da pronađe novog vođu. 'Mahalo' se raznim imenima pa je u (apsolutno nerealnim) kombinacijama bio i bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić.

Međutim, savez se odlučio za Sama Aallardycea (61) koji će Engleze povesti prema Rusiji. Jasno da tamošnji narod nije oduševljen novim izbornikom, otprilike je javno mnijenje kao u Hrvatskoj poslije dolaska Ante Čačića na mjesto glavnog 'kormilara'. 

'Big Sam', kako mu se u Engleskoj tepa, mogao bi debitirati u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske koja bi se trebala odigrati 1. rujna na mitskom Wembleyju, javljaju engleski mediji iako potvrde hrvatskog i engleskog saveza još nema.

Taj nam je stadion ostao u predivnom sjećanju 2007., a nešto manje lijepom 2009. godine. Sjećamo se Petrićevog projektila za potapanje McClarenovih trupa, ali ne možemo zaboraviti niti 'petardu' Capellovih 'vojnika' dvije godine potom.

Englezi su htjeli prvotno igrati protiv Češke, no izabrali su Hrvatsku jer ih ona više asocira na Slovačku s kojom igraju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Dakle, čeka se potvrda saveza. Hrvatski Ante protiv engleskog.

Komentari (25)
  • Ovo bi bila idealna utakmica da u prvih 11 krenu Jedvaj, Vrsaljko, Brozović, Kovačić, Pjaca, Rog, Halilović i Kramarić.

    25. 7. 2016,   10:22
  • hrvatska ih asocira na slovačku?? te dvije ekipe po tehnici i nogometnom stilu ne mogu biti različitije nego što jesu. da su izabrali sloveniju, to bi im bilo taman, a i sličnog su naziva. :)

    25. 7. 2016,   10:15
  • nakon utakmice češ biti Small Sam (=

    25. 7. 2016,   10:23