Obavijesti

Sport

Komentari 55

Važnije i od derbija! Hajduk je dobio novi Nadzorni odbor...

Važnije i od derbija! Hajduk je dobio novi Nadzorni odbor...
1

Hajdučkoj obitelji više od svega trebaju mir i sloga, jer upravo je razdor u Nadzornom odboru i proizveo krizu koja trese Hajduka već osam mjeseci i koja je glavni krivac rezultatskog posrtanja kluba.

VIDEO

Najvažnija utakmica ovoga vikenda za Hajduk nije sutrašnji derbi u Maksimiru protiv Dinama, nego ona koju je odigrana danas, a u kojoj je 4.765 članova udruge Naš Hajduk, koji su raspolagali s ukupno 8.281 glasom, izabrali sedmoricu članova novog Nadzornog odbora kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:01

U kontrolno tijelo kluba izabrani su Benjamin Perasović (7.360 glasova), Denis Alajbeg (6.876 glasova), Nino Martinić (6.366 glasova), Krešimir Krolo (6.190 glasova), Sergije Popović (5.906 glasova), Marko Mustapić (5.704 glasa) i Tin Laušić (4.720 glasova)  dok su 'ispod crte ostali Denis Burmaz (4.453 glasa), Duje Malenica (3.718 glasova), Davor Živkoviću (3.353 glasa) i Ivica Močić (3.321 glas).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sedmorku bi trebala potvrditi Skupština kluba 20. prosinca, nakon čega će na konstituirajućoj sjednici između sebe izabrati i novog predsjednika, prvoga među jednakima. Dosadašnja praksa bila je da nadzornik s najvećim brojem glasova postane i predsjednik, no odluka je na njima.  

Zašto su ovi izbori važniji od samoga derbija?

Naravno da u normalnim okolnostima ne bi bili, jer ništa nije važnije od utakmice, pogotovo derbija s najvećim rivalom, no Hajduk već dugo zbog krize upravljanja ne egzistira u normalnim uvjetima.

Smjena predsjednika uprave podijelila je i narušila odnose unutar članova starog NO, što je pak rezultiralo nesuglasicama i krizom koja traje sad već punih osam mjeseci, posljedica čega je rezultatsko i svako drugo posrtanje kluba. 

Hoće li se ono zaustaviti izborom sedmorice novih nadzornika veliko je pitanje, a odgovor leži u njima samima. Ako budu složni i ako budu vodili klub u pravom smjeru, onda će i Hajduk ponovno prodisati, a upravo tome se nadaju navijači Hajduka, i sami podijeljeni oko načina izbora nadzornika i smjera u kome ide klub.

U dosadašnjim javnim nastupima svi su nadzornici naglašavali upravo jedinstvo kao jedan od preduvjeta izlaska Hajduka iz krize, no jedinstveni su bili i članovi bivšeg Nadzornog odbora, do prve veće krize koja ih je nepovratno podijelila. 

Bilo kako bilo, izbori su festival demokracije, a u oči upada činjenica da je svoje pravo biranja konzumiralo svega 4.765, od 37.269 članova udruge Naš Hajduk. Iako je to znatno veća izlaznost nego na nekim ranijim izborima, i samo vodstvo udruge najavilo je kako će poraditi na većoj participaciji članova.

Biralo se između 28 kandidata prijavljenih na natječaj, u prvom krugu izabrano je njih 12, a danas su među 11 preostalih kandidata (u međuvremenu je kandidaturu povukao Ante Armanda) izabrana sedmorica koja će u naredne četiri godine nadzirati rad uprave Hajduka. 

Samo glasovanje proteklo je bez ikakvih problema, a odvijalo se na dva načina, dolaskom u prostorije Odjela za članstvo na Poljudu, kao i elektronski, što je prvi takav slučaj zabilježen u izborima u Hrvatskoj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića