Obavijesti

Sport

Komentari 53

Javni natječaj još nije vani, ali nasljednik Huljaja već se zna?!

Javni natječaj još nije vani, ali nasljednik Huljaja već se zna?!
1

Iako nas Perasović pokušava uvjeriti kako će natječaj biti raspisan tek sutra, teško da će itko ozbiljan povjerovati da su nadzornici znali da Huljaj odlazi i nisu ništa poduzeli puna 44 dana!?

VIDEO

Kad prosječan navijač Hajduka pomisli da je sve napokon na svom mjestu te da će njegov voljeni klub nakon godina krize krenuti u bitku za povratak na staze stare slave, lišen bilo kakvih nepotrebnih promjena i stresova, stvarnost ga vrlo brzo prizemlji. Pa čak i ako ponestane vanjskih neprijatelja i bočnih udara, kakvih se prosječan navijač Hajduka nagledao u prošlosti, ljudi u klubu pobrinu se sami za neki novi ''potres''. Tako nekako bilo je i danas, kada se Jasmin Huljaj javno zahvalio na funkciji predsjednika, pa članovima Nadzornog odbora nije preostalo ništa drugo nego pokušati se iz cijele priče izvući sa što manje štete za klub. 

Pokretanje videa...

04:33

No ono što je danas ugledalo svjetlo dana, šuškalo se hodnicima Poljuda još od studenog mjeseca prošle godine. Malo je poznato da je Huljaj još od prošle jeseni na stolu imao unosnu ponudu najbrže rastuće hrvatske tvrtke za proizvodnju i promet lijekova, koja svoje poslovanje širi na regiju, a koja bi ga rado vidjela na čelu jednog od svojih važnih odjela.

Ponudu Huljaj tada nije prihvatio, jer tek je zasjeo u fotelju predsjednika Hajduka, ali je znakovito da je nije ni odbio. U turbulentnoj situaciji koja je tada vladala na Poljudu, mudro je sačekao izbor novog Nadzornog odbora, kako bi u razgovoru s njima dobio jasnu sliku svojih obaveza i ovlasti, odnosno, slobode i samostalnosti odlučivanja u radu. Rezervnu opciju i onako je imao u džepu.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neizravno je to potvrdio tijekom presice predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, koji je kazao kako ih je Huljaj domah obavijestio o svojoj namjeri još na prvoj radnoj sjednici Nadzornog odbora 5. siječnja te kako od tada traju sastanci i dogovori da proces tranzicije prođe što bezbolnije. Najbolje nakon završenih priprema i prijelaznog roka, nakon početka polusezone...

No ma koliko nas sve skupa Perasović pokušavao uvjeriti kako će natječaj za novog predsjednika biti raspisan tek sutra, teško da će itko ozbiljan povjerovati da su nadzornici znali da Huljaj odlazi, a da nisu ništa poduzeli po pitanju njegovog nasljednika puna 44 dana!? Negdje duboko u ladicama Poljuda sigurno već postoji ugovor o radu za novog predsjednika, ispunjen svim bitnim stavkama i brojkama, na njemu nedostaje tek datum i potpis. Uostalom, sugerira to i najavljeni rok od svega osam dana za prijavu.

Po čemu će navijači Hajduka pamtiti Jasmina Huljaja? Neki po prodaji Ante Palaverse, drugi po šestom mjestu na ljestvici, treći po pjesmi ''Gdje je nestao čovjek''... Huljaj nije bio čovjek iz nogometa, Hajduka je vodio poput bilo koje druge tvrtke, hladno, profesionalno..., što su mu mnogi zamjerali, još od kad je preskočio prvu utakmicu s Osijekom kako bi s obitelji otputovao na vikend na Hvar, kasnije i na sedmodnevni izlet u Ameriku...

Razapet između obitelji koja je ostala živjeti u Rijeci, izdašnog ugovora koji ga navodno čeka u njegovom prirodnom okruženju farmaceutske industrije, i svakodnevnih problema s kojima je bio suočen kao predsjednik uprave Hajduka, poput kompliciranih odnosa s krovnom kućom hrvatskog nogometa, pregovora s managerima, gradom, igračima, navijačima.... Huljaj je izabrao sigurnost i mir, slobodne vikende s obitelji u Rijeci... A tko bi mu i zamjerio?

Pa kad je već tako, poštedite nas slatkih riječi i uvjeravanja kako se sve čini u interesu Hajduka, kako će Huljaj ostati toliko dugo dok ne uvede nasljednika u posao, na koncu i kako je suradnja među vama bila toliko dobra da ste zajedno pjevali hajdučke pjesme na povratku automobilom iz Osijeka. Prosječan navijač Hajduka brzo će zaboraviti Jasmina Huljaja, kao što je zaboravio Marijanu Bošnjak, kao što je zaboravio kada je i zašto odstupio Josip Grbić, koliko je dugo na mjestu predsjednika sjedio Mate Peroš... 

Ali se isti taj prosječan navijač Hajduka, čak i ako ga prodrmate iz sna u tri ujutro, i te kako dobro sjeća kad je Hajduk zadnji put osvojio naslov i igrao Ligu prvaka. Vaš zadatak je da osigurate klubu uvjete da nesmetano krene u bitku za povratak na staze stare slave, lišen bilo kakvih nepotrebnih promjena i stresova...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet