Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Navijali smo za Hrvatsku na SP-u, a sutra nećemo hahaha'

'Navijali smo za Hrvatsku na SP-u, a sutra nećemo hahaha'
1

Iskreno, mi pratimo sve naše igrače jer ih nemamo previše, Futacs i Gyurcso su praćeni, Gyurcsa sam pozivao prije šest mjeseci ali sada ne, rekao je mađarski izbornik o bivšim igračima Hajduka...

VIDEO

Izbornik Mađarske Marco Rossi trebao je u Split dovesti najjaču postavu, istu onu kakva je bila u ogledu s Hrvatskom prije sedam mjeseci, no na Poljudu zbog ozljeda neće biti ni junaka budimpeštanske utakmice Mate Patkaija, ni kartoniranog veznjaka Adama Nagya, ni stopera Botonda Baratha, ni Salzburgova veznjaka Dominika Szoboszlaija, ni braniča Krisztiána Tamása koji je trebao debitirati, a pod upitnikom je i Barnabás Bese.

Pokretanje videa...

03:43

Rossi je naknadno pozvao Matu Vidu (23), veznjaka slovačke Dunajske Strede te Janosa Ferenczija (Debrecen) i Endrea Botku (Ferencvaroš). Zbog silnih problema, stoga, očekuje se da bi u poljudsku vatru mogao David Siger, veznjak Ferencvaroša, koji je prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao prošlog mjeseca u prijateljskom dvoboju s Crnom Gorom.

- Imamo dosta problema, morat ćemo igrati bez četvorice iz početne postave s prve utakmice, trojica od njih su u veznom redu i morat ćemo dosta mijenjati. Znamo što nas čeka, znamo tko smo mi i tko je naš protivnik, ali s motivacijom i organizacijom možemo napraviti probleme hrvatskoj reprezentaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Napadnuti mađarski navijači u Splitu, dvije osobe privedene
Napadnuti mađarski navijači u Splitu, dvije osobe privedene

Hoćete li napasti ili se planirate braniti?

- Sve počinje posjedom 50-50, a kasnije se mijenja. Ako Hrvatska uzme posjed morat ćemo se braniti, ali ako budemo hrabri, možemo i napasti. Na papiru, čekamo utakmicu u kojoj će Hrvatska tražiti posjed i graditi igru, a mi moramo imati pravi pristup da ne pretrpimo previše štete.

Zbog čega niste pozvali Futacsa i Gyurcsa?

- Iskreno, mi pratimo sve naše igrače jer ih nemamo previše, Futacs i Gyurcso su praćeni, Gyurcsa sam pozivao prije šest mjeseci ali sada ne. Oko atmosfere sam se informirao kod Gigi Febbrarija i Edy Reje, oni su govorili u hvalospjevima o Splitu i navijačima, o svemu ovdje, oni su mi rekli puno toga. Što se tiče Hrvatske reprezentacije, a to je najvažnije, znamo kao i 90% ljudi koji prate nogomet, i stil, i kvalitetu, i igrače... Prije godinu i nešto, dok sam radio u Slovačkoj, sa stožerom smo bili u ''hrvatskom baru'' i gledali utakmice završnice SP, podržavali smo Hrvatsku što sutra naravno nećemo, ha, ha, ha... Cijenimo stil, igrače i duh koji Hrvatska momčad ima.

Možete li iznenaditi Hrvatsku?

- Mi smo ih već iznenadili u Budimpešti. Teško je takve zvijezde dva puta iznenaditi, ali moraš vjerovati. Ako izgubimo, a i to se može dogoditi jer Hrvatska je puno bolje rangirana od nas, ja bih volio da izgubimo na naš način.

Nakon izbornika, pred novinare je sjeo golman pred kojim će sutra biti težak zadatak Peter Gulacsi...

Neće vam biti lako sutra?

- Naš cilj je da odigramo kao u Budimpešti, kompaktno, ne dozvolimo protivniku previše prostora i vremena da stvori prilike. Bit će važno da budemo agresivni na našoj polovini terena i hrabro krenemo naprijed. Kao što je trener rekao, oni su fantastični, bolje nas poznaju nakon prve utakmice, ali i mi se nadamo da možemo iskoristiti prilike koje dobijemo.

Imat ćete kompletno novu obranu ispred sebe?

- Ne znamo još tko će igrati, ali tko god bude igrao ima iskustva, već su igrali i ne mislim da će to biti problem. Dobro se poznajemo već dugo vremena, siguran sam da se možemo dobro braniti protiv Hrvatske.

Je li vam draže igrati protiv slabijih i nemati puno posla, ili jačih i imati više posla?

- Draže mi je pobijediti, ha, ha, ha.... Da sam mlad, rekao bih vam da više volim braniti protiv jačih, sad kažem da bih volio pobijediti, i proći dalje. Ne događa se svaki dan da igraš protiv najboljeg igrača na svijetu, ali ne smiješ na terenu razmišljati o tome. Moj posao je da držim loptu van mreže, i pomognem momčadi da pobjedi. Naš cilj i san je da iznenadimo Hrvatsku sutra.

Hrvatska i Mađarska igraju u četvrtak na Poljudu u 20 i 45...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka