Obavijesti

Sport

Komentari 11

Velika košarkaška ljubav: Ona kuha, a on voli njezinu 'spizu'

Velika košarkaška ljubav: Ona kuha, a on voli njezinu 'spizu'
1

Iznenadio me koliko je bio otvoren i spontan. Prišao mi je i rekao: ‘Ćao’. I to je bilo to, smije se Nina Dedić, košarkašica koju je šarmirao slovenski košarkaš Maj Kovačević. Skupa su u Splitu

VIDEO

Kad bi neki košarkaš tražio idealnu lokaciju za upoznavanje i početak zajedničkog života s košarkašicom, teško da bi pronašao bolje mjesto od Zadra.

Bez obzira na to što je on Slovenac, iz Novog Mesta, a ona Splićanka, upoznali su se upravo u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru, gdje su oboje igrali.

- Tek sam došao u Zadar i odmah sam u dvorani na terenu primijetio Ninu, koja je završavala trening! Inače nisam previše otvoren, ali sam joj nakon nekog vremena ipak prišao i pozdravio je. Upoznali smo se i pozvao sam je na piće. Sve ostalo je povijest, od tada smo skupa – kaže Maj Kovačević (28), koji je u vezi s Ninom Dedić (22) već dvije godine.

- Iznenadio me koliko je bio otvoren i spontan. Prišao mi je i rekao: ‘Ćao’. I to je bilo to... - smije se Nina, koja se košarkom počela baviti relativno kasno u rodnom Splitu, tek sa 16 godina.

- Tata me dugo nagovarao jer je i on igrao košarku, ali se nisam dala, bila sam u tenisu, judu, plesala sam... Tek kad sam prelomila u glavi da želim igrati košarku, otišla sam na trening.

Nakon srednje škole prešla sam u Zadar zato što sam upisala studij francuskog i španjolskog jezika, ali sam paralelno nastavila s košarkom.

Svi koji su ikad igrali u Zadru znaju koliko je to zahtjevna sredina i koliko je velik pritisak navijača. Ne samo u dvorani nego i u gradu, u kojem se košarka servira za doručak, ručak i večeru.

- Oni sami priznaju da od 100.000 stanovnika Zadra njih 80.000 misli da mogu biti košarkaški treneri. Stvarno je velik pritisak, ali i lijepo je živjeti i igrati u sredini u kojoj ljudi prate i cijene ono čime se baviš - kaže Maj, čija karijera nije baš išla željenim tijekom, no ipak, od kada je došao u Split, kao da se preporodio. Igra i zabija, nedavno je Šibeniku utrpao čak osam trica.

- Znao sam zabiti i više. Jednom sam zabio deset, ne sjećam se na kojoj utakmici. Nisam ih brojio, samo su mi nakon utakmice rekli da sam toliko zabio. Ne znam zašto sad igram ovako dobro, vjerojatno zbog toga što se u Splitu stvarno dobro osjećam i napokon sam dobio pravu priliku u momčadi koja radi za mene.

Maj je s košarkom počeo rano u rodnom Novome Mestu, gdje je njegov otac bio i trener Krke.

- Igrao sam za Krku, pa Laško, Slovan, potom sam otišao u Slovačku, Grčku, pa u Široki... Prošao sam i sve omladinske kategorije Slovenije, ali za seniore nisam igrao. Još... – smije se simpatični Slovenac, koji dobro barata hrvatskim jezikom, bolje rečeno njegovom dalmatinskom varijantom, s puno lokalizama i ikavice, riječi poput “lipo’’, “spiza’’, “pomalo’’... A dobro mu ide i kad je u pitanju spiza.

- Nina kuha, a ja uskočim koji put, uglavnom kad je u pitanju meso na gradelama, tu sam doma. Obožavam i pašticadu, ali volim i morske plodove.

Između skijanja zimi i kupanja ljeti, kao idealan odmor biraju - more.

- Kupanje i plaža. Ni ja ne volim previše zimu i hladnoću, a kamoli Nina.

S obzirom na to da im je košarka svakodnevna obaveza, kod kuće je baš i ne gledaju.

- Ako je neka dobra utakmica, onda pogledamo, ali nastojimo se malo maknuti od košarke, pogledamo koji film, seriju... - kaže Nina, koja je sa svojim curama iz Splita prva na prvenstvenoj ljestvici, a pozvali su je i u reprezentaciju.

- Okupile su se dobre cure, kliknule smo i to je bila očito dobitna kombinacija. Vodi nas moj prvi trener Boran Grgin, koji je ‘sto godina’ u klubu, a pomaže mu sestra, naša proslavljena košarkašica Vedrana, koja vodi brigu o mladima, ali nam pomaže savjetima i u individualnim treninzima. Njoj se uvijek mogu obratiti ako me nešto muči, prošla je jako puno toga u karijeri, njeni savjeti zlata vrijede – kaže Nina i dodaje:

- Borit ćemo se za naslov.

Iznenađujuće dobri su i “žuti” iz male dvorane na Gripama, Maj i suigrači dobro guraju na dvije fronte, pri vrhu su ABA 2 lige i domaćeg prvenstva. Sutra im u derbiju kola dolazi Zadar.

- Cilj je izboriti Final Four ABA 2 lige i finale prvenstva. Momčad je tek posložena, puno nas je novih, ali već na početku sezone pokazujemo da smo dobri i da ćemo biti sve bolji što sezona bude odmicala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom