Obavijesti

Sport

Komentari 41

Veliki Domagoj i mali Manuel: 'Kauboji' moćni, brzi i točni!

Veliki Domagoj i mali Manuel: 'Kauboji' moćni, brzi i točni!

Červar je vratio Ivića, dobio desno krilo Božića Pavletića, a Zadar je još jednom priuštio rukometašima posebnu večer. Ma čak je i Linova igra bez golmana ovaj put funkcionirala...

VIDEO

Da sto puta igra u Zadru protiv Srbije, u ovakvom ambijentu, Hrvatska bi vjerojatno dobila svih stotinu puta. Toliko su dobri, brzi, moćni i točni bili "kauboji" večeras pred 7000 navijača u kockicama u zadarskom Višnjiku. Nije se još igrala ni 11. minuta, a semafor je pokazivao već osam golova Hrvatske.

Za usporedbu, samo par dana ranije u Beogradu Hrvatska je u tom razdoblju zabila svega tri-četiri gola.

Tresla se dvorana! Hrvatska je razbila Srbiju i osigurala Euro
Tresla se dvorana! Hrvatska je razbila Srbiju i osigurala Euro

Nestvarno je izgledao učinak hrvatskih krila na kraju prvog poluvremena: Štrlek sedam komada s lijeve strane, a Božić Pavletić tri s desne, bez promašaja! Spiker je vikao "Manuel!", a navijači su odgovarali "Štr-lek"! I tako sedam puta samo u prvom dijelu, bio je to Manuel u najboljem izdanju, a kad imate ponajbolje krilo svijeta u takvoj formi, onda je jasno da ga morate 'hraniti' loptama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna akcija u prvom dijelu rekla je sve o igri Hrvatske: Duvnjak je ukrao loptu i krenuo sam prema golu, pa je prepustio Karačiću, ali ni on nije htio pucati nego je počastio lijevo krilo da dvorana sedmi put vikne njegovo ime.

Pokretanje videa...

01:16

Lino Červar je u Zadru dobio puno. Vratio je pomalo zaboravljenog Filipa Ivića, koji je digao publiku na noge s nekoliko dobrih obrana. On je definitivno budućnost hrvatskog rukometa i čini se da je opet ugrabio mjesto broja dva, iza Šege.

Desno krilo, prema viđenom u Zadru, nikako nam nije slabija strana, kao što su mnogi pretpostavljali. Dugo smo čekali tog Božića Pavletića i za ono što je odigrao protiv Srbije možemo samo reći - to je to!

Prekrasna atmosfera u Zadru, 7000 navijača u 'kockicama'
Prekrasna  atmosfera u Zadru, 7000 navijača u 'kockicama'

Baš sve je funkcioniralo večeras u Zadru, pa čak i Linova igra bez golmana, s igračem više u napadu, koja nam je toliko puta kidala živce na velikim natjecanjima. Pokušao je srpski izbornik Peruničić time outom već u sedmoj minuti zaustaviti hrvatski val, ali pomoći više nije bilo. Srpski brod puštao je na sve strane i Domagoj Duvnjak radio im je što je htio sve dok ga sredinom prvoga dijela nije presjekao udarac u leđa.

Bilo je bolno, s obzirom na povijest Domagojevih ozljeda i sve batine koje je u karijeri dobio u dresu Hrvatske, dvorana je na tren utihnula. Ali čarobni sprej fizioterapeuta je pomogao i Duvnjak je ubrzo opet dominirao.

Pokretanje videa...

00:53

Bila je to veličanstvena, zaista posebna rukometna večer u Zadru. Od trenutka kad su Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevali hrvatsku himnu, do pjesme "Croatio, iz duše te ljubim" na poluvremenu... bez ijednog ozbiljnog incidenta, ako nećemo računati zviždanje srpskoj himni na početku.

Ali i to je "kamilica" za sve one koji se sjećaju kroz što su prošli izbornik Slavko Goluža i njegovi "kauboji" na Europskom prvenstvu u Beogradu 2012.

E, da... Uopće ne sumnjamo da glavna priča srpskim medijima neće biti poraz njihovih rukometaša, već transparent "Sinovi Oluje" sa slikom hrvatskog vojnika iza gola. Njihov problem, no u jednu ruku ih i razumijemo.

Znate kako kaže ona stara: Tko gubi, ima se pravo ljutiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta