Obavijesti

Sport

Komentari 188

Đoković je deklasirao Nadala i stigao do 15. Grand Slama...

Đoković je deklasirao Nadala i stigao do 15. Grand Slama...
13

Srpski tenisač Novak Đoković nadigrao je Rafaela Nadala u finalu Australian Opena sa 6-3, 6-2, 6-3 za samo dva sata i četiri minute igre. Prvom tenisaču svijeta to je sedmi naslov u Australiji

VIDEO

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković novi je rekorder Australian Opena sa sedam naslova pobjednika, nakon što je u nedjeljnom finalu odigranom u Rod Laver Areni u Melbourneu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-3, 6-2, 6-3 za samo dva sata i četiri minute igre te tako stigao do svog 15. naslova na Grand Slam turnirima. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Tennis - Australian Open - Men's Singles Final Tennis - Australian Open - Men's Singles Final Tennis - Australian Open - Men's Singles Final
23
| Foto: EDGAR SU

Bio je to 53. dvoboj Đokovića i Nadala te njihovo 25. finale. Srpski tenisač je došao do svoje 28. pobjede nad Španjolcem, a u finalima sada vodi sa 15-10. Đoković i Nadal su se samo jednom prije ovog današnjeg meča susreli na Australian Openu, u finalu 2012. godine, u kojem je također trijumfirao Đoković, ali je meč odlučen u petom setu, tek nakon pet sati i 53 minute igre, što je i dalje najduže finale na Grand Slam turnirima u povijesti.

Za razliku od tog dvoboja, u ovogodišnjem finalu Australian Opena srpski tenisač je bio nadmoćan od prvog poena, posebno u gemovima kada je bio na početnom udarcu. Tako je Đoković u prvom setu izgubio svega jedan poen na servisu, u drugom ih je izgubio pet, a u trećem, u kojem je Nadal došao do jedine prilike za 'break', još sedam.

Tako je Đokoviću za osvajanje prvog seta dovoljan bio 'break' u drugom gemu, u drugom setu je slomio Nadalov servis u  petom i sedmom gemu, a u trećem setu je do 'breaka' došao u trećem i devetom gemu.

Na prvu meč-loptu Đoković je promašio bekhend, što mu je bila tek deveta neforsirana pogreška u meču, a na drugu je dočekao Nadalovu 28. pogrešku za rekordni sedmi naslov u Melbourne Parku.

Osim trofeja Normana Brooksa, Đoković je za trijumf na ovogodišnjem Australian Openu zaradio 4,1 milijun australskih dolara. Nadal je ostao na 17 Grand Slam naslova i jednom osvojenom Australian Openu, a za poraz u finalu je nagrađen sa 2,1 milijunom australskih dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica