Obavijesti

Sport

Komentari 9

Veliki i mali: Tyson Fury mi je poželio sreću, počašćen sam...

Veliki i mali: Tyson Fury  mi je poželio sreću, počašćen sam...
1

Fury i Wilder bore se u Las Vegasu 1. prosinca. U jednom od uvodnih mečeva nastupa Mark Anhony Barriga, u kategoriji, do 48 kila. Filipinac je objavio fotku s Furyjem, koji je od njega viši 48 centimetara

VIDEO

Britanac Tyson Fury bori se protiv Amerikanca Deontaya Wildera u Staples Centru u Las Vegasu 1. prosinca. Borba je u noći na nedjelju, a Wilder brani svoj WBC pojas.

Fury (30) u meč protiv Wildera ulazi s 27 pobjeda iz isto toliko mečeva, od toga je 19 nokauta. Tri godine stariji Wilder ima 40 pobjeda iz 40 mečeva uz 39 nokauta.

Deontay Wilder & Tyson Fury Press Conference

Na istom boksačkom spektaklu u Las Vegasu, u jednoj od uvodnih borbi bit će i Mark Anhony Barriga, koji se bori u najmanjoj težinskoj kategoriji, do 48 kilograma. Filipinac je objavio fotku s Furyjem, koji je od njega viši 48 centimetara! 

- Počašćen sam što mi je Fury zaželio sreću - napisao je omaleni Filipinac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am so blessed team fury wishes me good.luck @IBF

Objavu dijeli Mark Barriga (@dababyboybarriga)

Tyson Fury nije samo velik, ovako, na prvi pogled, velik je i čovjek. Svu zaradu od meča protiv Wildera, a ona će biti u šestoznamenkastoj verziji, Fury će - donirati!

- Ne planiram biti milijunaš, ja sam boksač. Sve što zaradim, ide u humanitarne svrhe, za pomoć beskućnicima. Želim pomoći ljudima koji si sami ne mogu pomoći. Izgradit ću kuće za beskućnike jer novac ne mogu ponijeti sa sobom u grob. Bolje da s njim učinim nešto dobro. Lako je trošiti novac koji je zaradio netko drugi. Ja sam svoj novac krvavo zaradio, a moja djeca neće živjeti na račun mog imena. Sami će zaraditi svoj novac i naučiti će se nositi s obavezama - rekao je Fury, otac četvero djece.

Peto mu je na putu.

GER, WM Schwergewicht, Wladimir Klitschko ( UKR ) gegen Tyson Fury ( GBR )

Borba protiv Wildera bit će mu prva prava u više od tri godine, otkako je pobijedio Klička. Čeka ga američki 'bombarder', čovjek koji nikad nije izgubio i koji u 40 mečeva 39 puta pobijedio nokautom. Ako pitate Lennoxa Lewisa, jednog od najvećih teškaških prvaka svih vremena, Fury bi mogao dobiti, ali samo ako meč potraje.

- Ako Fury bude mogao isfrustrirati Wildera kao što je to učinio Kličku, mogao bi pobijediti. Ali ako Deontay zahvati Furyja, borba može završiti istog trenutka. Bit će zanimljivo jer imamo dva različita stila, pitanje je koji će stil prevladati. Niti jedan od njih nije imao takvog protivnika - rekao je Lewis.

Veliki Lennox dao je svoju prognozu, naši čitatelji, vi ste na redu!

 

Htio se ubiti

Fury je 2015. godine šokirao boksački svijet kad je pobijedio Vladimira Klička i uzeo mu sve pojaseve. Bio je to prvi Kličkov poraz nakon 11 godina. Nitko do tog trenutka nije tako nadboksao Klička kao što je to učinio Tyson Fury.

No kad je došao na vrh, Fury je pao u tešku depresiju.

Nije se znao nositi sa svim tim i počeo je piti i drogirati se. 

- Kad sam bio amater, gledao sam Kličkove borbe na TV-u. Odjedanput sam se našao u ringu s njim i pobijedio ga. On je bio moj Everest. Pokušao sam se samo povući iz boksa, ali to nije bilo dovoljno. Sve sam probao, golf, pucanje u mete, izlaske, striptiz klubove... Ništa nije pomoglo. Osjećao sam prazninu - ispričao je Fury.

- U ljeto 2016. godine kupio sam novi Ferrari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 300 kilometara na sat. Išao sam ravno prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za što. Samo sam želio sve okončati. Već sam se pozdravio sa životom kad sam čuo glas 'Nemoj, misli na djecu i obitelj, na sinove i kćer koji će odrastati bez oca'. Malo prije mosta sam usporio i stao sa strane. Tresao sam se... Tad sam si rekao da je to zadnji put da uopće razmišljam o samoubojstvu - rekao je Fury.

Carl Frampton v Luke Jackson & Tyson Fury v Francesco Pianeta Weigh-In

Sve pojaseve koje je osvojio protiv Klička je izgubio. Ali ne u ringu, tamo je i dalje bez poraza, izgubio ih je jer je bio pozitivan na kokain. 

Skoro si je uništio život, ali uspio se srediti.

- Bio sam kod psihijatrice i rekla mi je da sam bio na samom rubu. Puno mi je ljudi prije nje reklo da moram promijeniti život, nisam bio svjestan toga. Otišao sam kući u mračnu sobu i rekao Bogu da mi pomogne. Nikad prije nisam tražio Boga za pomoć. Osjetio sam kako mi suze padaju po prsima, znao sam da neću ovo moći sam - dodao je Fury, koji je imao gotovo 180 kilograma, a za borbu protiv Wildera bit će na 110!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve