Obavijesti

Sport

Komentari 183

Veličanstvena pobjeda Ćorića, uzeo naslov Rogeru Federeru!

Veličanstvena pobjeda Ćorića, uzeo naslov Rogeru Federeru!
2

Najveća pobjeda Borne Ćorića u karijeri. U finalu Hallea mladi hrvatski tenisač pobijedio je branitelja naslova Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2 te najavio da bi se mogli još koji put vidjeti u finalu

VIDEO

Kakav meč Borne Ćorića, vjerojatno najveća pobjeda u karijeri! Mladi hrvatski tenisač osvojio je teniski turnir u Halleu pobijedivši u finalu Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2!

U prvom setu Borna je dogurao do tie-breaka i kad se činilo da će Federer pri rezultatu 6-4 lakoćom privesti set kraju, Borna se čudesno vraća, osvaja četiri poena za redom i slavi 8-6 u 13. igri.

U drugom setu Federer je napravio break u najgorem trenutku za Ćorića, pri rezultatu 4-3 i mirno je priveo set kraju nakon velike Bornine pogreške na mreži. A onda odlučujući set, Borna ponovno igra sjajno, pritišće Federera, a to se isplatilo pri rezultatu 3-2, iskoristio je prvu priliku za break i meč priveo mirno kraju za svoj prvi naslov na travi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je za Bornu ujedno i veliko iznenađenje s obzirom da je do ovog turnira na travi imao tek dvije pobjede u karijeri. A onda je došao u Halle i skinuo s vrha velikog Rogera Federera. Doslovno. Jer, Federer, prošlogodišnji osvajač Hallea, od sutra više neće biti prvi tenisač svijeta, to mjesto prepustio je Nadalu.

S druge strane, ovom pobjedom Borna je postavio svoj najbolji renking karijere. Od ponedjeljka će biti 21. tenisač svijeta.

- Odigrao si sjajan meč i apsolutno zaslužio svoj prvi naslov na travi. Bio si bolji od mene i sretno ti na Wimbledonu - rekao je Federer Borni nakon meča te pohvalio svoj trenerski tim na čelu s Ljubičićem i prepustio riječ Ćoriću:

- Ovo mi je tek drugi ovakav govor pa vas molim za razumijevanje. Roger pratim te od djetinjstva i jako sam sretan što sam mogao igrati finale protiv tebe. Nadam se da ćemo odigrati još koje finale međusobno, možda već ono na idućem turniru (Wimbledon, op.a.) - rekao je Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje