Obavijesti

Sport

Komentari 147

Veliki Nole: Rogere, pokazao si i meni da se može s 37 godina

Veliki Nole: Rogere, pokazao si i meni da se može s 37 godina
3

Nadao sam se u petom setu da mogu izboriti tie-break, a na kraju sam ih odigravao dobro, nasmijao se Novak Đoković držeći trofej u ruci, a Federer se nasmijao: Meč za pamćenje jest, ali probat ću za zaboraviti

VIDEO

Meč za pamćenje? Pokušat ću ga zaboraviti, haha. Bio je to sjajan meč. Dug, imao je sve. Imao sam šanse, a i on, igrali smo sjajan tenis. Presretan sam sa svojom izvedbom i čestitam Novaku, to je bilo čudesno, rekao je Roger Federer nakon poraza u finalu Wimbledona koji će dobiti posebno mjesto u povijesti čuvenog Grand Slama.

Novak Đoković (31) pobijedio je Švicarca 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12 (3) nakon četiri sata i 57 minuta, što je najduži finale u povijesti Wimbledona. To mu je 16. Grand Slam i peti Wimbledon u karijeri. Federer nije uspio postati najstariji osvajač Grand Slama s 37 godina i 340 dana. Ali je bio jako, jako blizu tom ostvarenju, propustivši dvije meč-lopte u petom setu.

Đokoviću je uspjelo što nije nijednom tenisaču u posljednjih 71 godinu: spasiti meč-lopte za protivnika u finalu i potom osvojiti titulu. Zadnji koji je to napravio bio je Amerikanac Bob Falkenburg 1948. godine protiv Australca Johna Bromwicha (7-5, 0-6, 6-2, 3-6, 7-5).

Maraton za pamćenje: Novak Đoković uzeo peti Wimbledon!
Maraton za pamćenje: Novak Đoković uzeo peti Wimbledon!

- Nadam se da drugima dajem šansu da vjeruju da s 37 još nije gotovo, haha. Trebat će mi vremena da se fizički oporavim, ali dobro sam. Dao sam sve od sebe i još stojim na nogama. Nije to loše za 37-godišnjaka - nasmijao se Federer, koji će se opet vratiti ulozi supruga žene Mirke i četvero blizanaca:

- Neće biti uzbuđeni kako sam igrao. Lijepo ih je vidjeti, a sad ću se vratiti ulozi oca i supruga - zaključio je Federer.

Wimbledon 2019 - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Novak je pred krcatim auditorijem na središnjem terenu Wimbledona prvo zahvalio protivniku.

- Ovo je bio sigurno među dva ili tri najuzbudljivijih finala koje sam igrao protiv jednog od najvećih svih vremena Rogera kojega puno poštujem. Nažalost, jedan je morao izgubiti. Nerealno je da sam morao spašavati dvije meč-lopte. Nadao sam se da mogu doći do tie-breaka, a bio sam na kraju dobar u njima - poručio je sa smiješkom Đoković i referirao se na Federerovu izjavu o starosti:

- Roger je rekao da drugima daje nadu da mogu biti dobri s 37, i ja sam jedan od njih, haha. Inspirira me.

Koji je najdulji meč u povijesti Wimbledona, ali i tenisa uopće?
Koji je najdulji meč u povijesti Wimbledona, ali i tenisa uopće?

Kako mu je držati u ruci peti trofej pobjednika čuvenog turnira All England Cluba?

- Znam da sam to prije rekao, ali kad sam bio igrač od četiri, pet godina i sanjao da ću postati tenisač, uvijek je ovo bio turnir na kojem sam htio igrati i osvojiti ga. Imao sam postere u sobi, sanjao sam da ću biti tu. Ovo je posebno i za moju obitelj, roditelje i cijelu momčad. Supruga i kći su u Londonu, ali nisu ovdje, pozdravljam ih, i ja ću ponovno biti tata. Lijepo je i što imam roditelje ovdje, to je ostvarenje snova - zaključio je Đoković.

Wimbledon 2019 - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi