Obavijesti

Sport

Komentari 4

Veliki Srećko Juričić: Hodajući spomenik riječkoga nogometa

Veliki Srećko Juričić: Hodajući spomenik riječkoga nogometa
2

Vlastitim odabirom u sjeni se krije mozak operacije koja Rijeci kroz sedam godina donosi i silne nogometne radosti i lukrativne transfere. 'Biondo' koji je odigrao: 684 utakmice za Rijeku!

VIDEO

Rijeka je proslavila još jedan nogometni trofej. Još je jednom Rabuzinovo 'Sunce' visoko podignuto usred grada. Sedam godina nove ere, svaka sezona sa novim imenima na naslovnicama.

A u sjeni, jer tamo se osjeća najugodnije, ključne stručne poteze svo vrijeme vuče najneopravdanije 'zapostavljeni' i definitivno prerijetko spominjani čovjek koji je još prije tri i pol desetljeća postao ikona kluba s Kvarnera, veliki 'Biondo'... Srećko Juričić.

Kada je 1985. kao igrač otišao u inozemstvo Juričić je 'do viđenja' rekao sa - 684 utakmice za Rijeku! Rekorder i klupska legenda u apsolutno svakom najpozitivnijem mogućem smislu te riječi.

Damir Mišković predobro zna što je sve Juričić napravio u ovih sedam godina tihog rada na mjestu sportskog direktora pa ga često spomene i istakne.

Juričić je odabrao Matjaža Keka. Juričić je odabrao Igora Bišćana. Juričić je odabrao Vešovića, Andrijaševića, Bradarića Gorgona. Juričić je odabrao Mišića, Kvržića, Župarića i Kramarića. Juričić je odabrao Eleza, Bezjaka, Gavranovića i Tomečaka...

Mišković kaže "Imamo toliko i toliko", Juričić prepozna igrača i iz sezone u sezonu prema logici 'potrošimo deset puta manje nego što smo zaradili' stvara generacije Rijeke koje su osvojile pet trofeja i klubu donijele bogzna koliko milijuna.

Kao igrač je osvojio dva Kupa, kapetanski vodio momčad koja je utrpala tri komada Realu i na konopcima držala Juventus, kao trener ušao u finale Kupa, a kao sportski direktor svakih 4-5 mjeseci dizajnira Rijeku koja se ne miče iz vrha hrvatskog nogometa.

O nogometu će, po mogućnosti uz neki gurmanski slijed, ćakulati beskonačno dugo, ali kad treba stati pred mikrofon radije 'slavu' prepusti nekom drugom.

Desetljeće i pol kao trener je radio na Bliskom istoku i desetinama mladih riječkih stručnjaka otvarao vrata tog tržišta. Uzimao ih kao pomoćnike u svoje stožere od Emirata preko Omana, Katara i Bahreina do Jemena, kao trener ili izbornik.

Manjak elokvencije zapravo je vrhunski urođeni 'paravan'. Iza polako izgovorenih riječi i eskiviranja medija krije se mozak operacije koja Rijeci kroz sedam godina donosi i silne nogometne radosti i lukrativne transfere.

Legendarni igrač i trener, danas sportski direktor... 'Biondo' Juričić. Hodajući spomenik riječkog nogometa!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj