Obavijesti

Sport

Komentari 21

Veliki su prijatelji: Livi, frende moj, s guštom ću ti uvaliti gol

Veliki su prijatelji: Livi, frende moj, s guštom ću ti uvaliti gol
1

Ne skupljam dresove golmana, ali već imam jedan. Poslije utakmice Rio Avea i Porta mijenjao sam dres sa Casillasom, a sada ću ga zamijeniti s Dominikom Livakovićem, kaže nam Filip Krovinović

VIDEO

Već na prvom treningu vidio sam kako Krovinović nije običan igrač nego da je on - nogometaš. A to je velika razlika, kaže Ćiro Blažević, koji je još u Zagrebu vodio današnjeg veznjaka Benfice.

- Još kao mladić drukčije je udarao loptu, a svatko voli u svojoj momčadi imati veznjake plemenitoga kova. Vrlo mi je drago što je talent uspio pretočiti u ozbiljnu kvalitetu, tako je svima pokazao da sam i ja bio u pravu gurnuvši ga u igru na tako zahtjevnu poziciju sa 17 godina.

Marko Prpić/PIXSELL

Livaković je klasa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A tih je godina boje Zagreba branio i Dominik Livaković.

- Livaković je prava klasa. Puno puta sam u životu imao nos za igrače, ne toliko puta za golmane, ali s njim nisam mogao pogriješiti. Od prvog trenutka vidjelo se kako je u tom dječaku nevjerojatan golmanski potencijal.

- Ma strašno mi je drago što su ta dva mlada pojedinca, a tako kvalitetna dečka, već uspjeli u svom nogometnom razvoju. Da nisu, ne bi stigli do razina Benfice ili ovakvog Dinama - sjeća se Ćiro.

HNK Rijeka -  GNK Dinamo

Veliki prijatelji

Krovinović i Livaković dvije su nade hrvatskog nogometa, ali i vrlo veliki prijatelji. U dresu Zagreba zajedno su odradili 54 prvenstvene utakmice (41 u prvoj, 13 u drugoj ligi), uspješno branili i boje mlađih hrvatskih selekcija.

Kako igra Benfica? Španeri na krilima, a oduševio Joao Felix
Kako igra Benfica? Španeri na krilima, a oduševio Joao Felix

A sad će se u Maksimiru prvi put naći na suprotnim stranama.

- Ma mi smo veliki prijatelji, odmah smo se čuli poslije ždrijeba. Čim je završio ždrijeb imao sam valjda stotine poruka na WhatsAppu, ali s njim sam odmah telefonski razgovarao. Što smo pričali? Ma sprdali se, onako prijateljski prijetili jedan drugome, znamo da će to biti dvije dobre utakmice. A dogovorili smo se i kako ćemo poslije utakmica mijenjati dres - kaže nam Krovinović.

Marko Prpić/PIXSELL

Već sam mu zabijao

Često mijenjate dresove s vratarima?

- Ne, nikada. Do sada sam u karijeri samo jednom mijenjao dres s vratarom, bilo je to poslije utakmice Rio Ave - Porto, baš sam htio htio dres Ikera Casillasa. Evo, Livaković će mi biti drugi.

Bjelica je gledao Benficu uživo: Brzi, nezgodni i vrhunski igrači
Bjelica je gledao Benficu uživo: Brzi, nezgodni i vrhunski igrači

A biste li mu voljeli zabiti gol?

- Haha, naravno da bi. Ma kasnije bi se izgrlili i izljubili, ali to bi mi bio baš veliki gušt. Već sam mu znao zabijati na treninzima, ne bi bilo loše konačno ga matirati i na utakmici - završio je Krovinović.

Obojica su za Zagreb debitirali s po 17 godina i sedam mjeseci; Livaković malo ranije, u danima Dražena Beseka, dok je Krovinović prvu prigodu dobio pod Ćirom Blaževićem.

I njihov je zajednički put bio protkan uspješnim, ali i onim manje sretnim danima. Krovinović i Livaković prvo su sa Zagrebom ispali iz prve lige (sezona 2012/13.), iako je veznjak Benfice tad sakupio samo dva nastupa, kad je već sve bilo gotovo, pa osvojili drugu ligu (sezona 2013/14.), a onda krenuli na više razine. Krovinović preko Rio Avea do Benfice, Livaković ravno u Dinamo.

'Osjećaj? Ma super, kao da smo u finalu LP-a dobili Barcelonu!'
'Osjećaj? Ma super, kao da smo u finalu LP-a dobili Barcelonu!'

- Krovinović i Livaković su jedina dva člana tadašnjeg Zagreba za koje sam odmah rekao kako su igrači za najviše domete. Kod njih se vidjela kvaliteta, glad za uspjehom, ali i taj sportski bezobrazluk u kojem nikome nisu priznavali da su bolji. Cijelo su vrijeme bili odlični prijatelji i velika potpora jedan drugom, družili su se po cijele dane. Ipak su generacija, zajedno su igrali i u mlađim reprezentacijama - kaže njihov tadašnji suigrač Dino Štiglec, danas član ljubljanske Olimpije.

- Vjerujte, za Krovinovića sam uvijek tvrdio kako će otići daleko, da Benfica nije njegov krajnji domet nego samo usputna stanica. Taj dečko može vrlo mnogo, šteta što ga je, baš kad je počeo briljirati, u razvoju zaustavila ozljeda. Ali bit će on još i bolji.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska