Obavijesti

Sport

Komentari 6

Veliko Marinovo srce: Čilić opet nagradio hrvatsku mladost...

Veliko Marinovo srce: Čilić opet nagradio hrvatsku mladost...
1

Jako me veseli što smo ove godine proširili broj dodijeljenih stipendija na 22, s prošlogodišnjih 14. Nadam se da će taj broj ubuduće rasti, rekao je Čilić u prigodnom govoru.

VIDEO

Po 11 darovitih sportaša i glazbenika dobitnici su stipendija Zaklade Marin Čilić, koje su im u ponedjeljak dodijeljene na svečanosti održanoj u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Prije godinu dana prvu generaciju stipendista Zaklade Marin Čilić činilo je osmero sportaša i šestero glazbenika, a među više od stotinu prijavljenih nije bilo lako odabrati kome će ove godine biti dodijeljena namjenska sredstva u visini od 10.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Plan je bio dodijeliti 20 stipendija, ali zbog sjajnih prijava koje su pristigle odlučili smo dodijeliti 22 stipendije. Donacija za opremanje kabineta fizike u iznosu od 50.000 kuna ide srednjoj školi Isidora Kršnjavoga, gdje sjajni profesori, uz darovite učenike, postižu sjajne rezultate - rekla je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić, a potom se obratila novim stipendistima:

- Vi ste uzor, ne samo svojim vršnjacima, već i svima nama. Hvala vam što nas podsjećate da uz rad i vjeru u sebe ništa nije nemoguće. Nadamo se da će vam ove stipendije pomoći da ostvarite svoje snove.

Drugu generaciju stipendista Zaklade Marin Čilić čini 11 mladih i darovitih glazbenica i glazbenika: Vanesa Brajuha (harmonika), Tomislav Tomašević (truba), Tia Pikija (solo pjevanje), Bartul Bucar (trombon), Hana Gubić (violončelo), Lovro Pavić (klarinet), Niko Božek (tuba), Fran Leko (klavir), Bela Cvanciger (saksofon), Josip Matanović (tamburica) i Leonardo Rojnić (dijatonska harmonika), te 11 sportašica i sportaša: Matej Rebić (hrvanje), Anton Milanović (atletika - desetoboj), Laura Lisac (karate), Antonela Orkić (kajak), Helena Dujmić (taekwondo), Hana Arapović (stolni tenis), Zrinka Ljutić (alpsko skijanje), Bruno Živković (plivanje), Petar Perušić (skijaško trčanje), Matija Trstenjak (biciklizam) i Matea Butorac (sinkronizirano plivanje).

Čilić, Dodig i Šego igraju mali nogomet na turniru '4 kafića'
Čilić, Dodig i Šego igraju mali nogomet na turniru '4 kafića'

Dobitnicima je stipendije osobno uručio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

- Ovaj odabir stipendista je, kao i prošle godine, bio veoma težak, jer su sve to iznimno uspješni, mladi ljudi koji postižu velike uspjehe u onome čime se bave. Jako me veseli što smo ove godine proširili broj dodijeljenih stipendija na 22, s prošlogodišnjih 14. Nadam se da će taj broj ubuduće rasti - rekao je Čilić u prigodnom govoru.

- Znam koliko je potrebno odricanja, teških treninga, teških dionica za odsvirati da bi se postigao uspjeh, a znamo svi da je ponekad jako mala granica između pobjede i poraza. Veseli me što vam moja Zaklada može omogućiti barem malu pomoć, ne samo vama nego i vašim obiteljima, da vas potakne da budete bolji, a kad vam bude teško, da se sjetite kako ste ovu stipendiju dobili zbog vašeg truda, rada, odricanja i velike vjere u sebe. Jedan od mojih najvećih snova bio je da nastupim na jednom od najvećih svjetskih turnira u Wimbledonu. Taj moj san se ostvario, a ostvarili su se i mnogi o kojima nisam ni sanjao. To želim i vama.

Uime druge generacije stipendista zahvalila je skijašica Zrinka Ljutić, jedina koja je bila među dobitnicima i u prvoj generaciji dobitnika stipendija.

- Velika mi je čast ponovno biti ovdje. Zahvalna sam što ipak postoji netko poput Marina i njegove Zaklade, da podupire mlade sportaše i glazbenike te sve kojima je to potrebno na njihovom putu.

Svečana dodjela stipendija zaključena je sjajnim nastupom mlade varaždinske pjevačice Tije Pikije koja je izvela Puccinijevu ariju "O mio babbino caro" i zaradila dugotrajan pljesak svih nazočnih. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener