Obavijesti

Sport

Komentari 35

Pojačanje za derbi: 'Almeida bi mogao zaigrati protiv Dinama'

Pojačanje za derbi: 'Almeida bi mogao zaigrati protiv Dinama'
1

Planirali smo duži oporavak, ali on je izrazio želju da se vrati što prije. Trenirao je s momčadi, odradio i neke specifične treninge, vidjet ćemo što kažu liječnici, ali ne bih isključio da Hugo zaigra sutra, kaže Carrillo

VIDEO

Trener Hajduka Joan Carrillo u dobrom raspoloženju očekuje derbi s Dinamom, vjeruje u pobjedu svoje momčadi, od koje očekuje da pokaže veliku želju i mušku igru.

Pred nama je najveći derbi hrvatskog nogometa, što ste spremili za iznenađenje treneru Dinama?

- Radili smo na taktičkom i psihološkom nivou, jer je i filozofija igre Dinama drugačija od igre protivnika s kojima smo igrali u zadnje vrijeme. U derbijima pobjede ne dolaze zbog same taktike, dolaze zbog ulaganja velike želje koju momčad pokazuje na terenu.

Kakva je atmosfera u momčadi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Atmosfera u momčadi je jako dobra, igrači su shvatili važnost utakmice i jako su uvjereni da će pobijediti. Važno je da mi budemo mi, da napravimo ono što smo planirali. Ne želim da na igračima bude presing, neka taj presing i teret budu na meni. Ono što želim je da igraju nogomet za koji su sposobni, a sve ono što nije nogomet, neka ide na mene. Moraju odigrati derbi bez presinga, na nivou na kojem jesu, jer će tako sigurno pobijediti. Za ostalo nas nije briga...

Tko ne može nastupiti, na koga ne računate?

- Marko Futacs, Gustavo Carbonieri i Josip Juranović neće igrati, vidjet ćemo što će biti s Hugom Almeidom. Planirali smo duži oporavak, ali on je izrazio želju da se vrati što prije. Trenirao je s momčadi, odradio i neke specifične treninge, vidjet ćemo što kažu liječnici, izvagat ćemo opcije. Ne bih ga isključio sa sutrašnje utakmice.

Možete li pojasniti situaciju sa Saidom?

- Situacija sa Saidom je takva kakva je, ja sam donio tu odluku nakon analize onoga što se dogodilo. Sve odluke koje donosim, donosim u interesu momčadi., tako sam donio i ovu odluku, jer smatram kako je ona najbolja za momčad.

Jeste li gledali utakmicu Dinamo Osijek i što ste zaključili?

- Osijek je tu utakmicu odigrao na vrlo inteligentan način, dobro su stajali u obrambenim linijama, Ejupi, Lopa i Grezda su dobro koristili prostore po bokovima, a posebno mi se svidjelo da je Osijek dobio prednost u sredini terena. Jako mi se svidjela utakmica.

Kakav Dinamo očekujete?

- Mislim da će oni igrati oprezno. Za razliku od prošle godine, mislim da su se ove sezone više opredijelili na defenzivni stil igre, i statistika govori tome u prilog. Nije mi namjera kritizirati ih, ali vjerujem da će sutra istrčati s defanzivnijom linijom.

I Dinamo i Rijeka najčešće dobivaju Hajduk 'na mišiće', s puno više slobode ulaze u duele, dok Hajduk ulazi preplašeno, ne igra muški kako je u njegovoj tradiciji. Hoće li tako biti i sutra?

- Ne bih se složio do kraja. Možda je tako bilo u zadnjoj utakmici, ali prošle sezone ne. I na vaše pitanje mogu li moji igrači izaći sutra muški, odgovorit ću vam da su već igrali protiv momčadi poput Brondbyja, Evertona, pa i Levskoga. Ne trebam ih varati, oni znaju, ako budu na tom, visokom nivou, bit će jako teško protivniku. A u mojoj momčadi nema igrača koji ne želi dati sve od sebe pred našim navijačima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu