Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veliko priznanje! Zlatko Dalić postao najbolji trener Europe

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao, skromno je rekao Dalić

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić osvojio je nagradu za najboljeg trenera Europe po izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera (AEFCA). Dalić je priznanje dobio na 39 simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je između ostaloga i gostovao kao predavač.

- Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh - rekao je Dalić pa dodao:

- Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije zapitao sam se ‘zašto ne uspijevamo u tome?’ i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh.

Kao i mnogo puta do sada, Dalić nije preuzeo zasluge nego ih je pripisao momčadi. I kapetanu Luki Modriću.

- Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao.

- Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo - zaključio je.

Komentari (36)
  • Rusija 2018-te... Naša najlipsa Hrvatska prvi put u finalu Svjetskog prvenstva.. Osvojili smo srca ciloga svita.. Hvala gospodinu Dalicu i našim Vatrenim zlatnim prvacima za svo veselje, sricu i ponos ovoga lita i općenito.. Naša mala Hrvatska je postala ogromna.. Ponosan šta san HRVAT!!

    10. 11. 2018,   19:30
  • Ne samo kao Trener nego i kao covik si Nr.1...

    10. 11. 2018,   19:17
  • Pravo osvjezenje za Hrvatsku je Dalic, hvala decki za nezaboravno ljeto !

    10. 11. 2018,   19:09