Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velimir Zajec završio u bolnici, pretrpio je blaži moždani udar

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako saznajemo, Velimiru Zajecu (62) pozlilo je na njegovoj farmi u Draganiću i hitno je prevezen u Opću bolnicu u Karlovcu. Trenutačno je stanje stabilizirano, no trebao bi biti prebačen u Zagreb

Legendi Dinama Velimiru Zajecu (62) pozlilo je na njegovoj farmi u Draganiću i kolima hitne pomoći prebačen je u Opću bolnicu u Karlovac. Naime, Zajec je pretrpio blaži moždani udar, a srećom, stanje se stabiliziralo.

Zajec je još u karlovačkoj bolnici, a uskoro bi trebao biti prebačen u Zagreb. Kako saznajemo, pozlilo mu je dok je kosio travu na farmi.

Velimir Zajec, jedan je od najslavnijih i najvećih Dinamovih igrača, bio je kapetan legendarne Dinamove generacije iz 1982. Početkom 90-ih godina želio je napraviti jedan od najsnažnijih Dinama u povijesti. Želio je veliki Dinamo, imao je Ladića, Bobana i Šukera. Alen Bokšić je već bio na pregovorima u Zagrebu, ali je rat prekinuo Zajecov san.

Veliki trag ostavio je u Grčkoj, gdje je bio trener Panathinaikosa te sportski direktor grčkog tipa dok je Panathinaikos trenirao Ivica Osim, a zatim se vratio u Dinamo. Pokojni predsjednik Franjo Tuđman nikad mu nije oprostio što je na skupštini o promjeni Dinamova imena bio jedan od trojice koji su podigli ruke protiv preimenovanja Dinama u HAŠK Građanski.

Zajec je imao problema sa srcem te je bio na operaciji u Americi, a u posljednje vrijeme se povukao iz javnog života. Vratio se u Zagreb, no većinu vremena provodio je na imanju u Draganiću. Samo se povremeno pojavljivao u javnosti kao komentator na HRT-u.

Komentari (40)
  • Sta je ovo danas Boze dragi??

    4. 6. 2018,   11:16
  • Drz se zeko

    4. 6. 2018,   11:25
  • Zeko nedaj se svi smo uz tebe. Dinamo Zagreb !

    4. 6. 2018,   11:18