Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ventspils bez reprezentativaca, Hajduku prijeti bivši bek Gorice

Ventspils bez reprezentativaca, Hajduku prijeti bivši bek Gorice
1

Najopasniji igrač Ventspilsa je nigerijski napadač Tosin Aiyegun, dok je najskuplji Brazilac Joao Ananias koji vrijedi 700 tisuća eura, a osim u domovini igrao je još sam na Trinidad & Tobagu...

VIDEO

Hajduk je na otvaranju sezone slavio (2-0) kod Gzire United, praktički osigurao plasman u 2. pretkolo Europske lige. Splićani sada čekaju boljeg iz dvoboja Ventspilsa i Teute, no prilično je jasno kako će se Hajduk u sljedećoj fazi obračunati s Latvijcima. Ventspils u prvoj utakmici nije imao nikakvih problema, Albanci su nastradali (3-0), pa treba očekivati kako će Hajduk uskoro put Latvije. No, o kakvoj se momčadi tu radi?

Ventspils je trenutačno četvrtoplasirana momčad latvijske Virslige, a nakon 19 odigrsanih kola ekipa 54-godišnjeg Igora Klosovsa je skupila  27 bodova (sedam pobjeda, po šest remija i poraza). Prošle godine Latvijci su djelovali puno uvjerljivije, sezoni zaključili na drugom mjestu (četiri boda iza Rige) sa 60 bodova iz 28 kola. Igrački kadar Ventspilsa vrijedi 4,88 milijuna eura, pa je jasno kako Hajduk to - mora proći!

Igor Klosovs svoju je momčad protiv Teute posložio u 4-3-3 formaciju, na terenu su bili Mahnovskij - Alcenat (od 84. Stuglis), Helio, Mamah, Mčedišvili - Joao Ananias (od 40. Osipov), Kazačoks, Lucas Villela - Ulimbasevs, Serhičuk (od 67. Svarups), Aiyegun. Najbolji pojedinac Latvijaca je nigerijski napadač Tosin Aiyegun koji je protiv Teute imao gol i asistenciju, a još su zabijali Serhičuk i Ulimbasevs.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tosin Aiyegun ima 21 godinu, iza sebe 79 nastupa (31 gol, 19 asista) u dresu Ventspilsa. Prošle godine činio je strašan napadački tandem sa sunarodnjakom Adelekeom Akinyemijem koji je za milijun eura prodan u norveški Start. Najskuplji igrač momčadi je Brazilac Joao Ananias (700 tisuća eura) koji je osim u Brazilu igrao još na Trinidad & Tobagu, a Ventspils u momčadi ima i nekoliko poznatih igrača.

Jean Sony Alcenat je 33-godišnji reprezentativac Haitija, igrao je u Portugalu (Leixoes, Rio Ave, Feirense) i Rumunjskoj (Petrolul, Steaua, Voluntari), a 2014. godine u dresu Petrolula odigrao je dvije utakmice protiv Dinama. Sada igra na poziciji desnog beka, dok je na lijevom boku - Giorgi Mčedlišvili. Gruzijski nogometaš koji je prošle sezone bio član hrvatskog prvoligaša Gorice.

Giorgi Mčedlišvili ima 27 godina, defenzivno je nastrojen bek i klasični - udarač. No, Mčedilišvili zna kako igrati protiv Hajduka. Prošle sezone je imao tri nastupa protiv Hajduka, a Splićani tu nisu upisali niti jednu pobjedu. A u tim se dvobojima (kao desni bek) i više nego uspješno nosio s Gyurcsom, Jairom, Tahirajem, Jradijem, Teklićem, pa i onima kojih više nema na Poljudu poput Saida ili Ivanovskog.

Ventspils ima čak četiri Brazilca (Helio, Joao Ananias, Lucas Villela i Fabricio), ali relativno nepoznate igrače. Lucas Villela je prije dolaska u Ventspils igrao tek u Litvi (Stumbras), Fabricio u Danskoj (Vejle), a Helio u Moldaviji (Zimbru). Od stranaca tu su još Ukrajinci Mahinovskij i Serhičuk, Togoanci Wome i Mamah, Rus Ospipov, Ganac Obuobi i još jedan Nigerijac Alfa.

Ventspils nema niti jednog A reprezentativca Latvije, no na širem popisu slovenskog izbornika Slaviše Stojanovića ponekad se nađe 23-godišnji veznjak Jevgenijs Kazačoks. U svakom slučaju Ventspils je kvalitetna momčad, ali za Splićane tu ne smije biti nikakvih problema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi