Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veselin Vujović: Linina taktika 7 na 6 je pravo samoubojstvo...

None Foto: ANTONIO BRONIC

Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju pa je poslije četvrtog mjesta otišao. A sada je ovo fenomenalan rezultat, komentira Vujović

Crnogorski rukometni trener Veselin Vujović nekoliko je puta kritizirao taktiku Line Červara kroz proteklo Svjetsko prvenstvo na kojemu je Hrvatska bila šesta, a sada je njegov pristup igri nazvao samoubojstvom.

No prije toga se začudio zadovoljstvom balkanskih reprezentacija s očajnim rezultatima:

- Ispada da je ovo prvenstvo s najlošijim rezultatima, a svi su zadovoljni. Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP - prenosi Sportklub, a Vujović se onda dotakao i kauboja:

- Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljujući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera....Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, je l' imate strategiju ili nemate?

Vujović je 2017. sa Slovenijom osvojio brončanu medalju, a na tom je Svjetskom prvenstvu Hrvatska bila - četvrta. No crnogorski strateg objašnjava zašto hrvatska igra nije funkcionirala:

- Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To se treba ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (78)
  • Da sam ja to sve izrekao, dobio bi direktni crveni ili tri žuta od adminovog admina.

    1. 2. 2019,   20:45
  • Brazil je shvatio da treba igrati agresivno u obrani i čim prije presjeći i osvojiti loptu, jer svaka osvojena lopta je bio gol bez znoja i utrke. Dakle, aktivna i agresivna obrana i golman Brazila, pobjedili su Hrvatsku. To sam imao prilike vidjeti na još nekim sličnin utakmicama, ali što je najinteresantnije, ekipa počinje gubiti, igrači padaju psiholiški, a trener to ne vidi i ne odustaje. Jednom riječju bi to nazvao "užas".

    1. 2. 2019,   20:50
  • Nemoj tako. Ipak je on hdz i moze sto hoce i kako hoce

    1. 2. 2019,   20:47