Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vettel i galebovi: Rekao sam im da budu tamo, kao dr. Dolittle

None Foto: CHRIS WATTIE

To je bio par galebova koji je htio počiniti samoubojstvo. Lewis nije mario za to, dobio je barem pola sekunde dok sam ih ja izbjegavao, a dok je on došao već su bili odletjeli, rekao je Vettel nakon utrke

Lewis Hamilton pobijedio je na Velikoj nagradi Kanade voženoj u nedjelju. Britanac je slavio ispred Sebastiana Vettela, koji je izgubio prvo mjesto zbog loše strategije. Nije prvi put, u zadnje dvije sezone, da je Ferrari izgubio pobjedničko postolje zbog loše taktike.

Naime, Hamilton je startao prvi, ali ga je odličnim startom Vettel prestigao te preuzeo prvu poziciju. I dok se Hamiltonova momčad odlučila na strategiju jednog odlaska u boks, Vettelova se odlučila za dva. Prvi Vettleov odlazak je bio već nakon 11 krugova prilikom virtualnog sigurnosnog automobila, a drugi 27 krugova kasnije, u 38. krugu.

Vettel se tada vratio na supersoft komponenti 7,7 sekundi iza Hamiltona koji je bio na soft komponenti. Drugim riječima, Hamilton je, nakon izlaska iz boksa u 24. krugu (od ukupnih 70), odvozio skoro 50 krugova na jednoj mješavini i slavio. Priznanje treba odati i Valtteriju Bottasu, koji je kao i Hamilton samo jednom bio u boksu pa završio na trećem mjestu.

No najzabavniji detalj s utrke definitivno je scena "Sebastian Vettel i galebova družina". Naime, prije nego što je po prvi put trebao ući u boks, Vettel je na zavoju broj 1 naletio na neočekivano društvo - dva galeba stajala su na stazi.

Detalj s utrke možete pogledati na 4.25.

- To nisu bili golubovi nego galebovi, mogao sam im vidjeti kljunove. Uočio sam galebove i morao sam blokirati kotače - rekao je Vettel pa nastavio smijući se:

- Gledao sam u zavoj broj 1 kada sam spazio dva glupa galeba koja su samo opušteno sjedila tamo. Gledao sam u vrh zavoja i morao sam blokirati kotače. To je bio par koji je htio počiniti samoubojstvo. Lewis nije mario za to, dobio je barem pola sekunde dok sam ih ja izbjegavao, a dok je on došao već su bili odletjeli.

- Znaš da sam dobar sa životinjama - ubacio se Hamilton pa nastavio zafrkanciju:

- Kao dr. Dolittle sam, rekao sam im da budu tamo. Nema druge, morat ću ti nabaviti par galebova - zaključio je šalu Hamilton.

Komentari (4)
  • ja formulu obožavam ali otkako su je maknuli sa televizije nemam di pogledat :( a nemam max tv ili slično

    14. 6. 2016,   11:47
  • zar ima netko da jos gleda ovu dosadu od takozvanog sporta ?

    13. 6. 2016,   13:35