Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vettelu deveta utrka u sezoni, ali ipak ispustio naslov prvaka

Vettelu deveta utrka u sezoni, ali ipak ispustio naslov prvaka
8

Sebastian Vettel s lakoćom je došao do devete pobjede u sezoni na VN Singapura, ali su mu drugo mjesto Buttona i treće Webbera pokvarili slavlje za naslov prvaka

VIDEO

Vettel je dominirao čitavu trku na stazi u Singapuru, ali za svega nekoliko bodova nije osigurao naslov svjetskog prvaka. Vozač Red Bulla tako će morati čekati drugu priliku, na utrci u Suzuki kako bi potvrdio prošlogodišnji naslov.

Izravni rivali ostali su bespomoćni pred Vettelom koji je u Singapuru startao prvi i završio trku prvi, na najvišoj stepenici postolja. Izravni rivali gledali su mu čitavo vrijeme u leđa, ali dovoljno blizu očito da mu pokvare slavlje. Jenson Button stigao je drugi i tako za još jednu trku odgodio vrlo izvjestan Vettelov drugi naslov.

Momčadski kolega Webber stigao je na cilj treći, dok je Ferarrista Alonso ispod kockaste zastave prošao kao četvrti.

Za dva tjedna u Japanu Vettel će dobiti novu priliku za obranu naslova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čitavu trku svima je bilo gotovo nemoguće pratiti Vettelov tempo. U Red Bullovom bolidu činilo se sve lako za 24-godišnjeg Nijemca dok su se ostali iza njegovih leđa mučili.

Na startu je Vettel odmah dobro krenuo dok su se na čelnim pozicijama borili Button i Alonso, a Hamilton je izgubio nekoliko mjesta 'zaglavivši' iza Webbera. No Britanac je brzo nadoknadio i u iduća nekoliko kruga pretekao dva Mercedesa. Hamilton se tada počeo utrkivati s Massom dok je Vettel na čelu samo gomilao prednost.

Ferrari se pokazao ranjiv u odnosu na Red Bull i u najbržim dijelovima staze kada je nakon nadmetanja s između Webbera i Alonsa, Red Bull kod ubrzanja pretekao Španjolca.

Nakon izmjena guma u boksevima Hamilton je izveo još jednu od svojih katastrofa i u dvoboju s Massom dotakao njegov Ferrari. Baš jučer se upravo Massa žalio na vožnju McLarenovog pilota i današnji sudar između njega i Hamiltona zasigurno će pokrenuti novu brzu raspravu.

Nakon prvih zaustavljanja Vettel je ostao na čelu kolone s više od 20 sekundu prednosti pred drugim Buttonom.

U 30. krugu Schumacher je učinio pogrešku, krivo je procijenio i 'zakucao' se u bolid Pereza ispred sebe. Njegov je Mercedes gotovo poletio i završio u zaštitnim ogradama. Zbog Schumacherove nesreće na stazu je morao ući Safety car.

Nakon izlaska sigurnosnog automobila sa staze i ponovnog starta Webber se bolje snašao i pretekao Alonsa što mu je vrijedilo konačnog trećeg mjesta.

Vettel je kod drugog zaustavljanja izbjegao malo nezgodu zbog greške Lotusovih mehaničara koji su u krivo trenutku pustili Kovalainena iz bokseva, ali sreća po Vettela pilot Red Bulla mogao je mirno završiti trku i stići prvi do cilja.

VN Singapura, rezultati:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:59.06.757

2. Jenson Button (McLaren Mercedes) +1.737

3. Mark Webber (Red Bull Renault) +29.279

4. Fernando Alonso (Ferrari) +55.449

5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +1:07.766

6. Paul di Resta (Force India) +1:51.067

Ukupni redoslijed:

1. Vettel (Red Bull) 309 bodova

2. Button (McLaren) 185

3. Alonso (Ferrari) 184

4. Webber (Red Bull) 182

Redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 491bod

2. McLaren 353

3. Ferrari 268

4. Mercedes GP 114

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...