Obavijesti

Sport

Komentari 19

Vi birate: Tko je najbolji vratar u povijesti našeg rukometa?

Vi birate: Tko je najbolji vratar u povijesti našeg rukometa?
1

Hrvatska rukometna reprezentacija kroz svoje povijest ostvarila je ogromne uspjehe na međunarodnoj sceni. Osvojeno je 13 medalja na OI-ju, EP-u i SP-u, pa samo za vas pripremili anketu. Danas - golmani.

VIDEO

Od danas pa do kraja tjedna birat ćemo najbolju rukometnu momčad Hrvatske u povijesti. Kako je temelj svake momčadi golman, naravno da smo odlučili krenuti s te pozicije. Gol naše momčadi kroz povijest su čuvali veliki vratari, zahvaljujući i kojima su postignuti veliki uspjesi. 

Pred vas smo zato postavili težak izazov. Tko bi čuvao vrata u ultimativnoj momčadi 'Kauboja'? Vi birate.

Mirko Bašić (1979. - 1990.)

RK Croatia Osiguranje Zagreb

Mirka Bašića rukometni fanovi širom svijeta pamte kao  jednog od najboljih svih vremena. Gol Jugoslavije branio je između 1979 i 1990., a kasnije je pri kraju karijere branio za Hrvatsku. Ima zlatne medalje s OI-ja u Los Angelesu i Seoulu te zlato s Mediteranskih igara 1993. godine. Kasnije je u par navrata kritizirao golmane naše reprezentacije, koji su po njemu glavni krivac što Hrvatska nema i više medalja u zadnje vrijeme.

Valter Matošević (1992. - 2004.)

valter matosevic

Valter Matošević je u reprezentativnoj karijeri igrao i za Hrvatsku i za Jugoslaviju. Kao član Hrvatske sudjelovao je u dva najveća uspjeha naše reprezentacije - osvajanju zlata na OI-ju u Atlanti 1996. i Ateni 2004. godine. Ukupno je sudjelovao na pet Europskih prvenstava, četiri Svjetska prvenstva i na dvaput na Olimpijskim igrama.

Venio Losert (1995. - 2014.)

Olimpijske igre - London

Zbog svog doprinosa u uspjesima našeg sporta, Losertu je pripala čast da bude stjegonoša na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Također je sudjelovao u pohodu na zlatne medalje u Atlanti i Ateni. a osvajač je i tri srebrene medalje na Svjetskim rukometnim prvenstvima održanim 1995. na Islandu, 2005. u Tunisu te Zagrebu 2009.godine.

Vlado Šola (1991. - 2005.)

rukomet-kup1_zog_spo_090509

Vlado Šola još je jedan trofejni hrvatski golman. S reprezentacijom je osvojio SP 2003. u Portugalu, kao i Olimpijske igre godinu dana poslije. Srebrene medalje ima i sa SP-a 1995. i 2005. godine.

Anketa: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu