Obavijesti

Sport

Komentari 15

Vi ste naše zlato: Uh, bit će zafrkancije kad dođem u Real...

Vi ste naše zlato: Uh, bit će zafrkancije kad dođem u Real...
4

SVEČANI DOČEK Kadeti su jučer stigli iz Novog Sada u Zagreb, gdje su im čestitali vodstvo saveza, roditelji i prijatelji. Spremno su pozirali s trofejem, ali i pokazali kako su još uvijek čvrsto na zemlji

VIDEO

Dajte dite materi, začulo se u predvorju zagrebačkog hotela Panorama kad su članovima hrvatske U-16 košarkaške reprezentacije na zajedničko fotografiranje donijeli “mrcinu” od osvojenog trofeja na EP-u u Novom Sadu.

Sjajno raspoloženje vladalo je među golobradim momcima koji su, unatoč zlatu oko vrata, ostali skromni, gotovo dječački zaigrani. Za razliku od parketa, gdje su pokorili Stari kontinent.

- Osjećaj je nevjerojatan, mi smo tri mjeseca krvavo radili da bismo došli do toga - rekao je Ivan Perasović, jedan od lidera ove generacije koja je u polufinalu osvetila “vatrene” za poraz na nogometnom SP-u izbacivši Francuze pa u dramatičnom finalu nadvisila Španjolsku.

Spremni za dramu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je naporno, pogotovo u zadnjoj četvrtini, kad su pritisnuli u obrani, ali imali smo dosta teških utakmica, pa smo bili spremni. Puno smo puta gubili pa se vraćali, znamo da utakmica završava tek nakon 40 minuta - dodao je.

Otac Velimir bio je uz njega cijelo vrijeme i pokušao ga savjetovati da ostane miran i sluša izbornika Milu Karakaša, autora briljantnog rezultata.

- Stalno nas uspoređuju s očevima, ali pokušavamo to ignorirati i izgraditi svoju karijeru. Po čemu sam sličan ocu? Mislim da nemamo toliko sličan stil igre. On je bio malo bolji šuter, a ja sam malo bolji atlet - kaže Perasov mali.

Jedan po jedan, spremno su pozirali pred objektivima i odgovarali na mnoga pitanja novinara. Među njima je, dakako, bio i Roko Prkačin, igračina čijim smo smirenim polaganjem nekoliko sekundi prije kraja srušili Španjolce i uzeli to zlato.

- Dogovor je bio da mi samo daju loptu dolje. Ni o čemu nisam razmišljao, samo sam opušteno išao zabiti koš. Prirodno sam takav da preuzimam odgovornost, u glavi mislim da sam najbolji i volim se nadmetati s drugima - kaže Roko, najkorisniji igrač turnira, otišavši i korak dalje:

Momčad prije svega

- Usporedbe s ocem? Ma ne smetaju mi, više su mi kao poticaj jer želim biti bolji od njega. MVP turnira i zlatna medalja, puno za jednog 15-godišnjaka? Rekao bih da je to sve normalno.

Finalna utakmica protiv Španjolske bila je posebna za Borisa Tišmu, koji je s druge strane imao suigrače iz Real Madrida, kamo je otišao lani.

- Mislim da sam napravio pravi iskorak. Real mi je jedan od najdražih klubova. Bila mi je to velika želja koju sam uspio ostvariti - rekao je Tišma, koji je u trenucima euforije našao vremena da pokuša utješiti klupskog mu kolegu na drugoj strani, Usmana Garubu:

- Svi Španjolci bili su tužni, pogotovo on. Kad sam ih sve vidio takve, bilo mi ih je žao i pokušao sam ih barem malo utješiti. Znam kako je kad se izgubi u finalu i htio sam da budu što manje tužni. Puno mi znači što smo ih pobijedili u finalu, bit će dosta zafrkancije kad se vratim, haha.

A kad im je zlato napokon stiglo oko vrata, zlatni dečki napokon su si dali oduška.

- Bilo je pjesme, divljanja, svega... Nezamisliv osjećaj - rekao je Roko.

Izniman talent nije sam po sebi mogao uroditi ovakvim rezultatom.

- Da, talentirana smo generacija i vrlo dobri pojedinci. Ali i napravili smo dobru momčad, svi smo se izvrsno slagali i to je jedan od ključeva ovog uspjeha - istaknuo je Tišma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?