Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

VIDEO specijal: Otišli su u Rio ispisati povijest našeg sporta

None Foto: 24sata Video

Hrvatsku će u Brazilu predstavljati 88 sportaša u 18 sportova, a 24sata vam donosi video specijale o nekima od njih. Želimo puno sreće i uspjeha svim našim sportašima u Riju

U noći s petka na subotu oko 1 sat ujutro počinje svečana ceremonija otvaranja 31. po redu ljetnih Olimpijskih igara u Riju. Hrvatsku će u Brazilu predstavljati 88 sportaša u 18 sportova, a 24sata vam donosi video specijale o nekima od njih.

Braća Sinković 

Martin i Valent Sinković osvojili su srebrnu medalju u četvercu na pariće zajedno s Damirom Martinom i Davidom Šainom na zadnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Ovoga puta nastupaju samo njih dvojica, u dvojcu na pariće, a glavni su favoriti za osvajanje olimpijskog zlata.

Andrea Ivančević

Hrvatska preponašica Andrea Ivančević (31) srušila je hrvatski rekord na 100 metara prepone, u sjajnoj je formi, a na Olimpijskim igrama nada se ulasku u finale. Bilo bi to sjajno dostignuće za lijepu hrvatsku atletičarku. 

Matea Matošević i Marija Vrajić Trošić

Matea i Marija su hrvatske atletičarke, koje će u Riju nastupati u disciplini maraton. Matea će na OI-u tek treći put trčati maraton dok je njena iskusnija kolegica Marija u karijeri odradila preko 100 maratona. Obje očekuju dobre rezultate, ponesene atmosferom možda dođu i do osobnih rekorda, ali sigurno je da će im to biti iskustvo koje će zauvijek pamtiti.

Ana i Lucija Zaninović

Sestre Zaninović (29) bit će naše najveće uzdanice kada je u pitanju taekwondo. Ana Zaninović cilja na svoju prvu olimpijsku medalju dok njena sestra Lucija brani brončano odličje iz Londona. Puno sreće, cure.

Ivan Horvat

Mladi hrvatski motkaš Ivan Horvat (23) još je prije par godina pokazao veliki talent i perspektivu. Kako kaže, baš i ne izlazi, a ponekad je i 'vuk samotnjak'. Hrvatski je rekorder u skoku s motkom, a od Rija ima velika očekivanja. 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (12)
  • Otrčala 100 maratona????? Najveći svjetski maratonci, ako godišnje otrče 5-6 maratona.... puna šaka brade, a i to sam puno rekao. Da se vi niste preračunali???

    5. 8. 2016,   21:25
  • doping

    5. 8. 2016,   23:12
  • Sretno im!

    6. 8. 2016,   10:39