Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vidjelo se da ima 'nos': Dalić je davne 2001. svladao Hareidea!

Vidjelo se da ima 'nos': Dalić je davne 2001. svladao Hareidea!
1

Åge Hareide i Zlatko Dalić već su se susretali. Prije gotovo 20 godina Brøndby je s Hareideom na klupi u dva ogleda Kupa Uefe bio bolji od Varteksa, gdje je pomoćni trener bio Zlatko Dalić

VIDEO

Večerašnji ogled izbornika Danske i Hrvatske, Ågea Hareidea i Zlatka Dalića, neće im biti prvi međusobni. Njih dvojica susreli su se prije 17 godina, a aktualni izbornik Danske bio je uspješniji. Njegov Brøndby bio je u dva ogleda Kupa Uefa bolji od Varteksa, na čijoj je klupi sjedio Branko Janžek, a pomoćnik mu je bio Zlatko Dalić.

- I više od pomoćnika. Zlatko je bio ključan čovjek te momčadi, on je skautirao protivnike, pripremao taktiku, individualno radio s igračima.... Iako je bio jako mlad, već se tad vidjelo da će u budućnosti biti dobar trener - prisjetio se današnji sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović, koji je u to vrijeme vrlo uspješno igrao u Varaždinu.

Hajduk

Bila je to sjajna sezona u kojoj su Varaždinci napravili povijesni uspjeh i izbacili Aston Villu u Kupu Uefe (pobjeda u Birminghamu 3-2 pa poraz kod kuće 1-0, op.a.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon Aston Ville svi smo malo poletjeli, pogotovo nakon što smo nadigrali Brøndby u prvoj utakmici u Varaždinu (i pobijedili 3-1 uz gol Bjelanovića, op.a.). U drugoj su nas u Kopenhagenu nagazili, bili su jako agresivni, na granici grubosti, iskoristili su naše neiskustvo i nesnalaženje te su nas, uz pokoju sudačku odluku na njihovu stranu, na koncu i izbacili (pobjedom 5-0, op.a.) - kaže Bjelanović, koji vjeruje da će Dalić večeras uzvratiti izborniku Danske.

Legenda HNL-a: Evo kako sam 'natamburao' izbornika Danske
Legenda HNL-a: Evo kako sam 'natamburao' izbornika Danske

- Svi vjerujemo da će Hrvatska slaviti, a meni je posebno drago jer mi je Zlatko Dalić iznimno drag i kao trener i kao osoba. Imali smo jako dobar odnos, često smo ostajali individualno raditi, pogotovo na realizaciji, što mi je kasnije itekako pomoglo u karijeri. Često mi je Zlatko davao i vrlo korisne savjete kada je u pitanju priprema za utakmicu, koncentracija... Vidjelo se već tada da on ima nos za trenerski posao i uopće me ne čudi da je dogurao do reprezentacije.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske