Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vincetić osvojio šesto mjesto na POI-u: Baš sam razočaran

Vincetić osvojio šesto mjesto na POI-u: Baš sam razočaran
1

Užasno sam razočaran. Ovo je trebala biti moja najbolja disciplina. Ne znam što se dogodilo, super sam se osjećao, kazao je Vincetić koji se natječe u kategoriji S9- amputacija jednog ekstremiteta

VIDEO

Hrvatski plivač Kristijan Vincetić osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 400 metara slobodno na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Vincetić je bio šesti s rezultatom 4:26,28 što je bilo bolje od vremena koje je plivao u kvalifikacijama (4:27.87), ali za više od tri sekunde slabije od njegovog osobnog rekorda. Da je ponovio taj rezultat bio bi četvrti.

Zlato je pripalo svjetskom rekorderu Australcu Brendenu Hallu s rezultatom 4:12,73, drugi je bio Talijan Federico Morallachi (4:17.91), dok je broncu osvojio Britanac Lewis White (4:21:38).

- Užasno sam razočaran. Ovo je trebala biti moja najbolja disciplina. Ne znam što se dogodilo, super sam se osjećao - kazao je Vincetić koji se natječe u kategoriji S9- amputacija jednog ekstremiteta. 

Vincetić je odlično krenuo u utrku. Na 50 m je bio treći, na sljedećem okretu drugi, a na 150 m ponovo treći. Tada je krenuo pad.

- Možda sam krenuo prejako. Stvarno ne znam, baš sam, razočaran - dodao je student Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Vincetić je u Rio de Janeiru 2009. osvojio dvije bronce na svjetskom prvenstvu u 25-metarskom bazenu, nažalost ovoga puta Rijo nije bio sretan grad.

Ovo su njegove treće POI nakon što je nastupio u Pekingu 2008. i u Londonu prije četiri godine i prvi put je stigao do finala. U Pekingu je bio deseti na 100 delfin, a u Londonu 10. na 400 m slobodno i 100 m delfin, te 18. na 100 m slobodno.

Vincetić je rođen u Osijeku, no od svoje sedme godine član je zagrebačke Dubrave. Plivanjem se počo baviti u osnovnoj školi OŠ Marije Jurić Zagorke. Njegova škola bila je jedna od rijetkih koja je imala bazen. Bio je to mali, 17-metarski bazen, popularno zvan kadica.

Prije 14 godina po prvi put je nastupio na državnom prvenstvu za osobe s invaliditetom. Tri godine kasnije uslijedio je poziv u reprezentaciju, a 2006. je nastupio na svom prvom SP-u u južnoafričkom Durbanu. Prve medalje je osvojio na EP-u Reykjaviku 2009. godine - zlato na 400 slobodno i srebro na 100 leptir.

Od tada je osvojio desetak medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, a prošle godine na 1,500 m slobodno u Splitu, te na 800 m u Rijeci isplivao svjetske rekorde u 25 metarskim bazenima

Sa današnjim trenerom prof. Igorom Berislavićem surađuje od 2008. godine. Vincetića na POI u Rio de Janeiru očekuju još dvije discipline - 100 m slobodno  i 100 m delfin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima