Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vinkovački srednjoškolci sami osnovali svoju nogometnu ligu

Vinkovački srednjoškolci sami osnovali svoju nogometnu ligu
3

S prvotnom željom da se maknu s Playstationa liga je ušla u drugu sezonu, a okuplja osam klubova. Igra i nekoliko reprezentativaca, a svi sudionici mlađi su od 20 godina. Nemaju nikakvu financijsku podršku

VIDEO

Gradsku ligu malog nogometa u Vinkovcima osnovali su dječaci s nepunih 18 godina, bez ikakve pomoći ili sponzorstva, iz čiste ljubavi prema sportu. Želja da se ne trči samo na Playstationu urodila je plodom u proljeće 2017.

Ideja lige je bila da se svakog vikenda igra na nekom drugom vinkovačkom igralištu s ciljem da što više djece to vidi i shvati koliko je sport dobar i važan za njih.

U premijernoj sezoni prijavilo se 10 ekipa lige, no zbog nedostatka igrališta s reflektorima nije se moglo igrati pet utakmica u danu pa su imali kvalifikacije u kojima su dvije ekipe svoju priliku čekale nekoliko mjeseci.

Svi igrači su 1998. godište i mlađi. Na jesen je krenula druga sezona s osam klubova i plan je igrati od jeseni do proljeća, odnosno 28 kola. Trenutno smo na pauzi i odigrali smo 10 kola, a nastavak lige je sredinom veljače. Našu ljubav prema sportu prepoznali su i sugrađani te je "La Liga Vinkovci" nagrađena nagradom "Lokosi" za promicanje malog nogometa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako bez financijske pomoći, mladi nogometaši iz vinkovačkih kvartova moći će odigrati planiranu završnicu 16. lipnja u dvorani na Lapovcima.

Dvoranu je ponudio klub MNK Vinkovci kojeg sam i ja član pa će tako sve ići lakše i vjerujemo u realizaciju tog projekta. Klubovi naše lige nemaju treninge jer su, od više od 100 momaka, većinom sve dečki iz Aurelije ili MNK Vinkovaca, a oni koji nisu treniraju veliki nogomet u raznim klubovima u okolici ili gradu.

Dovoljno o jačini lige govori kako igraju i dva reprezentativca - Duje Dragun, futsal reprezentativac te Dion Drena Beljo iz U-16 nogometne reprezentacije. 

O autoru:

Miron je srednjoškolac, jedan je od osnivača La Lige Vinkovci i dobitnik nagrade za promicanje malog nogometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''