Obavijesti

Sport

Komentari 2

Virus hara na atletskom SP-u: Zaraženo preko 30 atletičara

Virus hara na atletskom SP-u: Zaraženo preko 30 atletičara
1

Organizatori su rekli kako se radi o gastroenteritisu, ali laboratorijski nalazi su potvrdili kako su neki oboljeli norovirusa, takozvanog "zimskog virusa koji izaziva povraćanje" koji je vrlo zarazan

VIDEO

Bocvanski sprinter Isaac Makwala (30) najveća je žrtva viroze koja je napala atletičare smještene u hotelu Tower tijekom Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Londonu, on je iz "medicinskih razloga" povučen sa startne liste finalne utrke na 400 metara koja je na programu kasnije u utorak.

Međunarodni atletski savez (IAAF) je tijekom poslijepodneva u utorak objavio kako Makwala neće nastupiti iz "medicinskih razloga na preporuku liječničkog delegata IAAF-a". 

Makwala je u London stigao s trećim najboljim rezultatom na 400 metara u svijetu ove godine te je u večerašnjem finalu (22.50 sati) trebao biti najveća prijetnja za zlato svjetskom rekorderu Južnoafrikancu Waydeu van Niekerku.

U ponedjeljak navečer Makwala se nije pojavio niti na startu svoje kvalifikacijske skupine na 200 metara iako je s rezultatom 19.77 ostvario najbolje vrijeme u toj disciplini ove godine.

- Nisam bolestan, samo sam sinoć povraćao, to se događa svakom sportašu. Mogu trčati večeras - govorio je ranije u utorak Makwala.

Zbog toga što je 30-ak atletičara iz Bocvane, Njemačke, Kanade, Irske i Portorika smještenih u hotelu Tower, neki od njih su smješteni u karantenu te su prisiljeni propustiti svoje nastupe. Organizatori su rekli kako se radi o gastroenteritisu, ali laboratorijski nalazi su potvrdili kako su neki oboljeli norovirusa, takozvanog "zimskog virusa koji izaziva povraćanje" koji je vrlo zarazan.

S obzirom na stanje atletičara smještenih u hotelu Tower, njemačka je reprezentacija odlučila za 30 svojih natjecatelja koji su u London stigli tijekom ponedjeljka, a među kojima je olimpijski pobjednik u bacanju koplja Thomas Röhler, pronaći alternativni smještaj.

Iz hotela negiraju bilo kakvu odgovornost za izbijanje bolesti kod sportaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani