Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vitamini doveli nova pojačanja, slijedi gostovanje kod Albe...

Vitamini doveli nova pojačanja, slijedi gostovanje kod Albe...
1

Bilo je prometno u Domu sportova ovo ljeto. Došlo je čak sedam stranaca i španjolski trener Sito Alonso, no ubrzo se pokazalo da je to bilo lijetanje u prazno...

VIDEO

Odlaskom Magettea i Aguilara, bilo je jasno što je glavni cilj novog vodstva Cedevite. U klubu se žele što više osloniti na hrvatske igrače, a igračku snagu su povećali dovođenjem Marka Banića i Jakova Mustapića. Banić se nakon dugo godina igranja po tuđem svijetu vratio u Hrvatsku, a Mustapić je dijete Cedevite koje je svoju priliku morao tražiti u drugim klubovima. 

Bilo je prometno u Domu sportova ovo ljeto. Došlo je čak sedam stranaca i španjolski trener Sito Alonso, no ubrzo se pokazalo da je to bilo lijetanje u prazno. Momčad je loše igrala, a u klubu su to odlučili sasjeći sve u korijenu. Glavni krivac za sve je proglašen sportski direktor Matej Mamić, a na njegovo mjesto stigao je Veljko Mršić i odlučio je napraviti zaokret u klupskoj politici te dati što više minuta mladim Hrvatima.

Na kraju je to sjajno ispalo. Neki su se dokazali poput Jordana, Baje, Bošnjaka, Perkovića i Katića te pokazali da su budućnost hrvatske košarke. Hrvatskog prvaka u srijedu očekuje jako bitna utakmica protiv Albe Berlin u sklopu 7. kola EuroCupa. Nijemci su na prvom mjestu s omjerom 5-1, ali Vitamini su ih već jednom dobili ove sezone.

- Alba je ekipa koja je dosad stvarno pokazala zavidnu kvalitetu igre. Jedino što im možda ne ide u prilog su dvije-tri ozljede. Vidjet ćemo u kakvom će rosteru nastupiti, no definitivno su na bekovskim pozicijama malo kraći nego što su bili na početku. Što se tiče nas samih, moramo iz dana u dan biti sve bolji i bolji - rekao je trener Cedevite Slaven Rimac te dodao:

- Protiv Igokee sa zadnjih sedam-osam minuta, pogotovo napadački, možemo biti zadovoljni, no cijelu utakmicu smo u obrani bili prebojažljivi. Djelovalo je da svatko brani svojeg igrača, umjesto da igramo timsku obranu. Isto tako, nedostaje nam još i malo agresivnosti u jedan na jedan obrani. To su neke stvari na kojima ćemo još dosta raditi, tako da se nadam da ćemo se tu popraviti.

Zagreb: KK Cedevita predstavila dva pojačanja

Dolaskom Banića i Mustapića Cedevita je dobila na željenoj širini. Banić igra na poziciji krilnog centra, a Cedeviti će sigurno biti od velike pomoći i u EuroCupu u čijem je natjecanju 2010. godine ponio naslov MVP-a. Banić je svoju karijeru počeo u Zadru 2001., a u hrvatsku se vraća nakon 13 godina igranja u tuđem svijetu. Zadnji angažman imao je u turskoj Pinar Karsiyaki

Jakov Mustapić dolazi iz Vrijednosnica Osijek, a igra na poziciji bek šutera. Od ove sezone je standardni član hrvatske reprezentacije dok je jedino kušanje u inozemstvu imao u poljskoj Koroni gdje je prosječno zabijao po 11 koševa.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani