Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vitezovi iz Hrvatske u boksu dočekuje 'lavove' iz Britanije

Vitezovi iz Hrvatske u boksu dočekuje 'lavove' iz Britanije
1

Svjetska boksačka liga dolazi u Zagreb. U petak u 19.30 se u Domu sportova održava boksački spektakl. Hrvatski vitezovi dočekuju British Lionheartse. Borit će se u pet različitih kategorija

VIDEO

Hrvatski vitezovi protiv British Lionheartsa. Boksački spektakl koji u petak u 19.30 počinje u Maloj dvorani Doma sportova. Pet sjajnih borbi u sklopu Svjetske boksačke lige. Britanci su u Londonu pobijedili vitezove 5-0, ali sve je spremno za njihov revanš u Zagrebu.

- Očekujem da naši borci prije svega budu zadovoljni svojim odrađenim borbama. Ne sumnjam da će biti u pravom izdanju - rekao nam je Željko Mavrović, sportski direktor našeg boksačke reprezentacije.

Naravno da će naš legendarni boksač večeras biti uz ring. Pružat će podršku našim boksačima, koji bi trebali imati veliku podršku s tribina. Očekuje se da dvorana bude odlično popunjena. Uz podršku s tribina može se do iznenađenja i trijumfa protiv gostiju iz Britanije.

Svjetska boksačka liga nudi mečeve u pet različitih kategorija. Naši će se borci boriti u kategorijama do 49, 56, 64, 75 i 91 kilograma.

Nodari Darbaidze borit će se u kategoriji do 49 kilograma. Riječ je o gruzijskom boksaču koji odnedavno nastupa za Hrvatske vitezove.

- Nisu imali boksača u toj kategoriji pa su pozvali mene. Došao sam iz Gruzije samo za ovaj meč, već se u subotu vraćam doma - kratko je rekao Nodari, koji će se boriti u najlakšoj kategoriji. Od gruzijskog pojačanja se očekuje jako dobra borba.

Ivan Njegač iz Velike Gorice borit će se u kategoriji do 64 kilograma. Riječ je o jako talentiranom borcu, koji je već odradio puno mečeva po Europi. Od je jedna od najvećih uzdanica Hrvatskih vitezova u ovom meču.

- Idemo na pobjedu, imamo teške protivnike s kojima se susrećemo prvi put. Očekujem punu dvoranu i dobru atmosferu - rekao je Ivan Njegač, kojemu je jedan od boksačkih uzora naša legenda Željko Mavrović.

Saznao sam da ću se boriti dva dana prije meča, ali sam spreman, rekao nam je Nikica Radonić, koji će se boriti u najjačoj kategoriji, onoj do 91 kilograma.

Splićanina čeka jako težak zadatak, mora zamijeniti Tonija Filipija, našeg ponajboljeg boksača. Filipi je nedavno na Europskom prvenstvu osvojio broncu, ali se na istom natjecanju ozlijedio. Stradala mu je šaka.

- Toni je dobio obje borbe u ligi, ali sad uz ozljedu osjeća i umor - kaže Saša Škaro.

Škaro je jedan od trenera Hrvatskih vitezova koji su odlučili da će Filipija mijenjati baš Nikica Radonić.

- Prije dvije godine sam se krenuo baviti boksom.

Inače se bavim i kickboksom.

U kickboksu sam svjetski viceprvak - kaže Radonić.

Englezi su veliki izazov našim mladim boksačima.

- Podijeljeni smo u dvije grupe, već smo se borili s njima u Londonu gdje smo nažalost izgubili, a sada se opet sastajemo s njima, samo u drugim kategorijama. Također očekujem punu dvoranu jer imamo vrlo malo boksačkih mečeva prikazanim po dvoranama tako da vjerujem da su ljudi željni takvih susreta. Boks je kod nas u zadnje vrijeme izrazito napredovao kao i svaki drugi sport - rekao je trener Saša Škaro i dodao:

- Sve je drugačije, drugačija je prehrana, drugačija je priprema, bolje se tretira mlađe boksače nego što je to prije bio slučaj. Ovo znači jako puno za hrvatski boks. Ovo nam je prva godina, ovdje su sve mladi boksači s kojima mislimo graditi WSB scenu kako kod nas tako i u svijetu.

Filip Poturović borit će se večeras u kategoriji do 56 kilograma.

- I ja kao i moji kolege očekujem našu pobjedu - kratko je poručio optimistični Filip.

Našim boksačima puno znači što će imati podršku takvog boksačkog velikana kao što je Željko Mavrović. Mogao bi u Maloj dvorani Doma sportova biti i Filip Hrgović i još neki naši bivši i sadašnji boksači. Ovi momaci su zaslužili pravu podršku, ne sumnjamo da će je imati od svih večeras.

MEČEVI:

Nodari Darbaidze - Baltenau Florin (do 49 kilograma)

Filip Poturović - Niall Farrell (do 56 kilograma)

Ivan Njegač - Dalton Smith (do 64 kilograma)

Mario Obšivač - Jordan Reynolds (do 75 kilograma)

Nikica Radonić - Radoslav Pantaleev (do 91 kilogram)

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao