Obavijesti

Sport

Komentari 2

Protiv koga boksaju Vitezovi: Novi europski doprvak, plesač

Protiv koga boksaju Vitezovi: Novi europski doprvak, plesač
1

Večeras će se u Maloj dvorani Doma sportova boriti Hrvatski vitezovi protiv British Lionheartsa. Ovo je drugi susret ove dvije ekipe, a Britanci su u prvom slavili u Londonu 5-0

VIDEO

Večeras nas u Maloj dvorani Doma sportova očekuje pravi boksački spektakl. Hrvatski vitezovi protiv British Lionheartsa u okviru Svjetske boksačke lige. Britanci su u Londonu pobijedili Vitezove 5-0, ali naši borci danas traže revanš od 19:30 sati.

Borit će se borci u kategorijama do 49, 56, 64, 75 i 91 kilograma.

DO 49 KG: Darbaidze vs Florin

U najlakšoj kategoriji, onoj do 49 kilograma boksat će Gruzijac Nodari Darbaidze, koji odnedavno nastupa za Hrvatske vitezove protiv Engleza Balteanua Florina. Nodari je u Zagreb stigao prije nekoliko dana, a doma odlazi dan nakon ovog meča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisu imali boksača u toj kategoriji pa su pozvali mene. Došao sam iz Gruzije samo za ovaj meč, već u subotu se vraćam doma - kratko je rekao Nodari.

Ovaj Gruzijac već je imao jednu borbu u Svjetskoj boksačkoj ligi koju je nažalost izgubio od Španjolca Samuela Carmone, a sada ga očekuje jako dobar Englez.

DO 56 KG: Poturović vs Farrell

U drugoj kategoriji, onoj do 56 kilograma sastat će se Novogradiščanin Filip Poturović i Niall Farrell. Nial je jedan od najkvalitetnijih britanskih boraca. Iza sebe ima brojne uspjehe u juniorskim kategorijama. Osvojio je dva juniorska prvenstva Engleske (2013. i 2014. godine) nakon čega je pozvan u reprezentaciju.

2014. godine je osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za mlade koje se održalo u Hrvatskoj, a na nedavnom je Europskom prvenstvu osvojio srebro. Filipa očekuje vrlo težak zadatak večeras, ali on zasigurno ima pravo vjerovati kako će doći do pobjede.

Filip je osmerostruki prvak države, a i na međunarodnom turniru u Rumunjskoj je osvojio zlatnu medalju. Njegov san je da ode na Igre, a u boksu financira sam sebe.

- Danas se prvi put susrećem s protivničkom ekipom i očekujem pobjedu - kratko je prokomentirao Poturović.

DO 64 KG: Njegač vs Smith

Jedan od naših najperspektivnijih boksača Ivan Njegač imat će možda i najteži zadatak od svih. On će se u kategoriji do 64 kilograma boriti protiv Daltona Smitha, za kojeg se govori da je "dragulj" britanskog boksa.

Smith je osvojio boksačko prvenstvo Velike Britanije 2016. godine, a najveći uspjeh mu je bio poziv za Olimpijske igre u Riju 2016. godine kada je išao kao sparing partner za boksače poput Joea Joycea i Joshue Buatsija čiji je menadžer ujedno i najbolji boksač ovoga trenutka Anthony Joshua.

Iako Smith već sa 21 godinom iza sebe ima sjajnu karijeru, Njegač će zasigurno biti težak zadatak za sjajnog Britanca.

Ivan je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji, ima 25 godina, a boksom se bavi od svoje 11. godine. Uzori su mu Željko Mavrović, Stipe Drviš, Stjepan Božić te Branko Šobota.

Njegač je do sada imao 14 mečeva iz kojih je 10 puta izlazio kao pobjednik. Njegovo ime dobro zapamtite jer se radi o jednom od najboljih mladih boksača, o čemu svjedoči i izjava njegovog kondicijskog trenera Marina Bašića koji radi s vrhunskim sportašima poput Filipa Zubčića, Borne Ćorića i braće Sinković.

- Ja se bavim ovim poslom već preko 15 godina, i on je u samom vrhu sportaša. Ima strašne fizičke karakteristike, svojim radom je dogurao baš do visokih rezultata.

DO 75 KG: Obšivač vs Reynolds

U kategoriji do 75 kilograma susrest će se Mario Obšivač i Jordan Reynolds. Mario boksa u jednoj od najjačih kategorija. Očekivanja su mu velika, nada se kako Hrvatski vitezovi mogu do pobjede pred domaćom publikom u Zagrebu.

Za njegovog protivnika se govori kako će ispisati povijest u svijetu boksa. Do sada je imao 68 mečeva, a iz čak njih 60 je izašao kao pobjednik. Boksom se počeo baviti zbog čestih svađa na ulici.

Reynolds se osim boksom bavi i plesom koji ga je, kako on kaže, učinio većim gospodinom. Međunarodni debi za Veliku Britaniju upisao je u kolovozu 2017. godine.

Vitezovi iz Hrvatske u boksu dočekuje 'lavove' iz Britanije
Vitezovi iz Hrvatske u boksu dočekuje 'lavove' iz Britanije

DO 91 KG: Radonić vs Pantaleev

I za kraj, u najtežoj kategoriji će se boriti Nikica Radonić i Bugarin Radoslav Pantaleev. Nikica će imati i najteži posao jer mora zamijeniti Tonija Filipija, našeg ponajboljeg boksača koji je nedavno na Europskom prvenstvu osvojio brončanu medalju, ali i doživio ozljedu zbog koje će propustiti ovaj meč.

- Dva dana prije meča sam saznao da ću se boriti, ali sam spreman - rekao je Nikica.

Nikici boks nije primarni sport, on se inače bavi kikboksom u kojem je i svjetski viceprvak, a danas ga očekuje meč s vrlo dobrim boksačem.

Njegov protivnik Pantaleev već je imao šest mečeva u okviru Svjetske boksačke lige u kojima je upisao pet pobjeda uz jedan poraz. Također je osvojio zlatnu medalju na prvim Europskim igrama koje su se održale u Bakuu 2015. godine.

Večeras će u Maloj dvorani Doma sportova podršku našim boksačima pružiti i boksački velikan Željko Mavrović, a mogao bi se pojaviti i Filip Hrgović kao i još neki naši sadašnji i bivši boksači.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u