Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vlašić: Gode mi pohvale Dalića, sad je došao red na nas mlađe

Vlašić: Gode mi pohvale Dalića, sad je došao red na nas mlađe
9

Izabranici Nenada Gračana su izborili plasman na Europsko U-21 prvenstvo u Italiji i San Marinu iduće godine. U emisiji Mali nogometni razgovori gostovali su Benković, Brekalo i Vlašić

VIDEO

Hrvatska sportska javnost još slavi U-21 selekciju koja se nakon 15 godina prvi put plasirala na Europsko prvenstvo. U uspjehu je posebno prednjačilo nekoliko igrača, a Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Filip Benković su za HNTV-ovu emisiju 'Mali nogometni razgovori' prokomentirali tijek kvalifikacija.

Započeo je talisman mlade reprezentacije, toliko opjevani Nikola Vlašić iz moskovskog CSKA. Osvrnuo se u uvodu na utakmicu s Grčkom koja je bila ključna u pohodu na prvo mjesto skupine.

Svi možemo zabiti, svi možemo asistirati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Protiv Grčke je bila stvarno teška utakmica, stiskali su Grci prvih 20 minuta, ali smo malo došli k sebi i iskoristili ponuđene šanse. Moram priznati kako nam je pomogao i crveni karton grčkog igrača, kaže Vlašić.

Veznjak momčadi Nenada Gračana vjeruje u svoje suigrače.

- Ekipa ima ogroman napadački potencijal, imamo potentne igrače. Svaki od nas može zabiti gol, svaki može asistirati i to je naša najveća vrijednost.

Nikola Vlašić je ovo ljeto Liverpool zamijenio Moskvom, otišao je iz Evertona u CSKA.

- Moskva je predivan grad, veliki, ima puno ljudi. Prezadovoljan sam u CSKA, trener i suigrači mi vjeruju što mi godi. Također je vrlo bitno da igramo jako dobar nogomet, a to je ono što je najbitnije. Puno mi pomaže Kristijan Bistrović. Pokazao mi je gdje su kopačke, stol za masažu i sve ostale pojedinosti u klubu, kaže hrvatski talent.

Champions League - Group Stage - Group G - CSKA Moscow v Real Madrid

Rusi me zaustavljaju na ulici

Na najvećoj pozornici se predstavio rušenjem Real Madrida u Ligi prvaka.

- Liga prvaka je najveće klupsko natjecanje i ne mogu vam opisati koliko sam sretan zbog pogotka Realu, nema čovjeka koji mi nije čestitao nakon utakmice. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom u toj utakmici.

Nikola Vlašić željno iščekuje novi poziv Zlatka Dalića. Zadnji put je za A selekciju igrao u susretu dodatnih kvalifikacija protiv Grčke.

- Gode mi pohvale izbornika Zlatka Dalića, pogotovo zato jer dolaze od trenera svjetskih viceprvaka. Smatram da je red na mlađe igrače jer su neki stariji već zasićeni - kaže popularni Niksi.

Odlazak u Everton se pokazao kao promašaj, ali Vlašić je izvukao i neke pozitivne strane.

Premier League - Everton vs Manchester United

Napredovao sam

- Odlazak u Everton je bila jako velika odluka u mom životu. Velik je to novac, uvijek se govorilo da ću napraviti najveći transfer u povijesti Hajduka... U početku sam stalno igrao iako su rezultati kluba bili loši, a moje izvedbe su bile dobre ili vrlo dobre, ali trener Koeman je dobio otkaz.

- Došao je novi trener s novim idejama (Sam Allardayce op.a.). Završio sam na klupi, a suigrači su se čudili kako me nema u momčadi. Otišao bih na zimu, ali sam već promijenio dva kluba unutar jedne kalendarske godine, pa sam morao čekati ljeto, objašnjava Vlašić.

- Napredovao sam unatoč unutarnjim sumnjama i manjoj minutaži. Napredovao sam kao profesionalac. Kad ne igraš moraš napraviti sve da napreduješ, a ja sam to učinio i sad ubirem plodove svog rada.

Prokomentirao je Vlašić i udio genetike u svojim rezultatima.

- Otac Joško je bio desetobojac, majka Venera je bila skijaška trkačica i sigurno da u mojim uspjesima zaslugu ima i genetika, ali najbitniji je rad, završio je nekadašnji Hajdukov igrač.

Zatim je došao red na Josipa Brekala.

- Pobjeđivali smo više manje uvjerljivo. Protiv Grčke je bilo teže jer su oni kvalitetna momčad, ali u drugo poluvrijeme smo ušli suvereno i rezultatski je to na kraju ispalo dobro (2-0).

UEFA Under-19 European Championship Croatia vs The Netherlands

Kemija sa Sosom

Mnogi ističu lijevu osovinu U-21 selekcije koju predvode Borna Sosa i Josip Brekalo.

- Sosa i ja igramo 12 godina skupa. U početku karijere nismo igrali na istoj strani jer sam ja počeo kao desni bek. Na lijevoj strani smo u osam godina odigrali bezbroj turnira, dobro se razumijemo. Kad igram s njim odlična je kemija i možda jednog dana u A reprezentaciji zaigramo skupa, kaže krilni napadač Wolfsburga.

Josip Brekalo je u karijeri postigao sedam golova na U-21 selekciju Hrvatske čime je ušao na listu od top 5 strijelaca u povijesti te mlade reprezentacije.

- Osjećam se sjajno u ovoj ekipi, u nekim utakmicama sam se ja istaknuo s tim golovima, ali je za sve najzaslužnija momčad, skroman je Brekalo.

Hrvatska U-21 se plasirala na Euro nakon 15 godina posta.

- Taj podatak govori koliko se teško kvalificirati na to natjecanje jer je tamo sama krema Europe. Tek 12 ekipa sudjeluje i plasman na tako veliko natjecanje je najveći dokaz naše kvalitete.

FSV Mainz 05 vs VfL Wolfsburg

Euro pa Olimpijske igre

Josip Brekalo je jedan od prvih nogometaša u Hrvatskoj koji je počeo isticati važnost Olimpijskih igara.

- Kao dijete sam pratio svake Olimpijske igre i uvijek mi je bio poseban osjećaj pratiti hrvatske sportaše na njima. Primijetio sam da hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije sudjelovala na OI i želim to promijeniti. To bi za mene bilo najveće iskustvo koje sportaš može doživjeti, kaže odlučni Brekalo.

Uvjeren je da se može naći na popisu Zlatka Dalića.

- Bez lažne skromnosti, imam kontinuitet u klubu i sudjelujem u svim hrvatskim selekcijama od U-14 do danas i na izborniku je da odluči jesam li spreman biti u A reprezentaciji. Ja vjerujem da jesam, zaključuje Brekalo.

Osvrnuo se mladi hrvatski reprezentativac i na težak put mladih nogometaša u inozemstvu. On je ugrabio priliku.

FSV Mainz 05 vs VfL Wolfsburg

Samo da ostanemo na okupu

- Ja sam imao prirodan put, dozirana mi je minutaža. Nametnuo sam se na posudbi u Stuttgartu. Trener mi je vjerovao, stao je iza mene i kad sam igrao loše i to me podignulo. Tamo sam napravio najbitniji iskorak, objašnjava Brekalo.

Prokomentirao je šanse na Europskom prvenstvu iduće godine u Italiji i San Marinu.

- Mislim da je najbitnije da mi budemo na okupu na tom Europskom prvenstvu. To je tek za godinu dana i mi ne možemo znati hoće li nas klubovi pustiti, tko će imati kontinuitet. U tri utakmice u skupini je sve moguće, a naš cilj je osvojiti je i plasirati se na Olimpijske igre. Uvjeren sam da imamo kvalitetu za to. Najbitnije je da igramo u klubu i  da steknemo dobar status u klubovima, završava nekadašnje krilo Dinama.

Riječ je potom dobio Filip Benković koji od nedavno brani boje škotskog velikana Celtica.

- Prekretnica kvalifikacija je bio susret s Bjelorusijom koji smo okrenuli. Neobično je da su stoperi u sudačkoj nadoknadi zabili oba gola (Benković i Šimić op.a.), kaže stasiti branič.

S njim klub ne prima golove

Ovo ljeto je napustio Dinamo u transferu vrijednom 14,5 milijuna eura.

- Napravio sam transfer u Leicester. Odmah sam vidio da tamo na mojoj poziciji ima puno igrača, realno sam sagledao situaciju, razgovarao sam s ljudima u klubu i otišao u Celtic. U Škotskoj je sličan stil nogometa kao u Engleskoj i mislim da će mi ova sezona biti jako dobra priprema za Premiership, rezonira Filip Benković.

Celtic nije primio niti jedan pogodak s Benkovićem na terenu ove sezone.

- Belgijac Dedryck Boyata i ja se sjajno slažemo, komunikacija je odlična i vjerujem da će obrana biti stabilna i dalje. Najbitnije je da su rezultati kluba dobri, skroman je mladi stoper.

GNK Dinamo - NK Istra 1961

HNL španeri

Prokomentirao je razliku između HNL-a i Škotske.

- U Škotskoj je velika razlika što se tiče duel igre i agresivnosti. Dosta se igra na fiziku, dok se u HNL-u puno više igra nogomet. Velika je to razlika, u Hrvatskoj ima puno više "španera", duhovito objašnjava Benković.

Bivši branič Dinama vjeruje da ova reprezentacija ima velike izgleda na Europskom prvenstvu U-21 selekcija.

- Ova reprezentacija stvarno ima veliku kvalitetu, imamo veliku šansu napraviti dobar rezultat na Europskom prvenstvu. Neće biti lagano, ali kvaliteta je na našoj strani. Svi smo odigrali puno velikih utakmica, tako da imamo iskustvo, zaključio je Filip Benković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener