Obavijesti

Sport

Komentari 45

Vlašić i Bradarić na popisu za Euro, nema Palaverse ni Ćorića

Vlašić i Bradarić na popisu za Euro, nema Palaverse ni Ćorića
1

Nenad Gračan objavio je prošireni popis za Euro u San Marinu i Italiji na kojemu nema dvojice mladih asova Hajduka, ali su tu Posavec i Bradarić. Upao je i Robert Murić iz Rijeke i trojica igrača Dinama

VIDEO

Nogometna sezona je pri kraju, a za mlade hrvatske reprezentativce do 21 godine tek počinje ono pravo. U San Marinu i Italiji od 16. do 30. lipnja održava se Europsko prvenstvo, a izbornik Nenad Gračan objavio je prošireni popis od 25 igrača.

Nikola Vlašić našao se na popisu, što je potvrda da njegova ozljeda gležnja u utakmici za CSKA protiv Ahmata prošlog tjedna nije teže prirode. Tu je i Domagoj Bradarić, kojega također muči gležanj, a prošli vikend šepajući je napustio teren nakon starta igrača Istre Antonija Ivančića. Uz njega, Hajduk na popisu ima i prvog golmana Josipa Posavca, koji je dobio pretpoziv za A-reprezentaciju.

- Izduplirali smo igrače na svim pozicijama. Na desnom beku praktički imamo dvojicu stopera, odnosno polivalentne igrače koji mogu odigrati na obje pozicije. Žao mi je zbog toga. Karačić je počeo kvalifikacijski ciklus s nama, ali otišao je u drugu reprezentaciju. Na nekim pozicijama nemamo velik izbor pa smo ih izduplirali - rekao je Gračan na objavi popisa i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najmanje problema imamo s veznim igračima koji su u kontinuitetu i dobro igraju. Što se tiče napadača, tu je Jakoliš koji je odigrao dobre kvalifikacije, ali sad nema kontinuiteta, manje igra. Zato smo pozvali Kulenovića koji je bio s nama na prijateljskoj utakmici protiv Italije pa ćemo vidjeti i odlučiti tko će ići za San Marino.

Gračan je ponovno izostavio dvojicu Hajdukovih talentiranih veznjaka Antu Palaversu i Darka Nejašmića. Palaversa, formalno igrač Manchester Cityja na posudbi u Hajduku, bio je član U-19 reprezentacije koja se nije uspjela plasirati na Euro, a ove je sezone odigrao 27 utakmica, no svega 1650 minuta. Nejašmić je odigrao 20 utakmica ove sezone i postao je standardan u Hajduku otkad je na klupu sjeo Siniša Oreščanin.

Ante Ćorić bio je član selekcije koja je izgurala kvalifikacije za Euro, ali Gračan ne računa na njega za ovaj Euro što i ne čudi jer je bivši igrač Dinama odigrao samo 138 minuta u četiri nastupa ove sezone za Romu. Nema tu ni Karla Letice, golmana koji se lani nalazio na popisu A-reprezentacije nakon sjajnih igara u Hajduku, ali u Club Bruggeu nije branio još od listopada.

Dinamo na popisu ima trojicu igrača, Ivana Šunjića, Nikolu Moru i Lovru Majera, a predstavnici Rijeke su Petar Mamić i Robert Murić, čija je karijera živnula na Rujevici (15 nastupa, tri gola, pet asistencija).

Na proširenom popisu nalazi se 25 igrača, od kojih će dvojica otpasti za konačan popis od 23 koji Uefi mora biti dostavljen do 6. lipnja. Među onima koji će otpasti neće biti golmani jer je Gračan već pozvao trojicu, koliko ih mora prijaviti za turnir.

- Kad smo se već plasirali na Euro, normalno da želimo ostvariti rezultat. Ova generacija to može. Jako je bitno da nam vodilja bude naša A-reprezentacija, dečki koji su osvojili drugo mjesto. Sigurno da se, uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu, mogu dogoditi dobri rezultati - kaže Gračan.

- Ovo je natjecanje zaista zahtjevno, radi se o vrhunskim mladim reprezentacijama. Bit će vrlo teško i u skupini, ali treba biti optimističan. Igrači su željni tog natjecanja i vjerujem da će biti dovoljno motivirani i disciplinirani da ostvarimo rezultat - zaključio je.

Reprezentacija se okuplja 3. lipnja u Zagrebu, a pripreme će imati u Medulinu. Prije odlaska u San Marino 12. lipnja odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Danske u Puli.

Kad i gdje se igra Europsko prvenstvo?

Europsko prvenstvo do 21 godine održava se od 16. do 30. lipnja 2019. u Italiji i San Marinu. Igrat će se na šest stadiona: Renato Dall'Ara u Bologni (kapacitet 38.279 gledatelja), Mapei u Reggio nell'Emiliji (21.525), Dino Manuzzi u Ceseni (20.198), Nereo Rocco u Trstu (28.565), Dacia Arena u Udinama (25.144) i Olimpijski stadion Serravalle u San Marinu (6664).

Kad i gdje igra Hrvatska?

Sudjeluje 12 reprezentacija u šest gradova, a Hrvatska je smještena u skupini C s Rumunjskom, Francuskom i Engleskom. Skupinu otvaramo utakmicom protiv Rumunjske 18. lipnja u 18:30, nastavljamo ogledom protiv Francuske 21. lipnja od 21 sat, a zaključujemo 24. lipnja od 21 sat derbijem protiv Engleske. Sve tri utakmice u skupini igramo na Olimpijskom stadionu Seravalle u San Marinu.

Koliko ih prolazi dalje i tko ide na Olimpijske igre?

Prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine prolaze izravno u polufinale uz najbolju drugoplasiranu selekciju. Polufinala su na rasporedu 27. lipnja u Bologni i Regiio Emiliji, a finale je 30. lipnja u Udinama.

Europsko prvenstvo U-21 izlučan je turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Kako Europa daje četiri mjesta, u Japan će ići svi polufinalisti. Kako Engleska nema pravo natjecanja na Olimpijskim igrama (natječe se kao Ujedinjeno Kraljevstvo), u slučaju prolaska Engleske u polufinale odigrat će se utakmica za peto mjesto između drugoga i trećega najboljeg drugoplasiranoga koja će dati posljednjega europskog predstavnika u Tokiju.

Sve skupine Eura U-21

  • skupina A: Italija, Španjolska, Poljska, Belgija
  • skupina B: Njemačka, Danska, Srbija, Austrija
  • skupina C: Engleska, Francuska, Rumunjska, HRVATSKA
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet