Obavijesti

Sport

Komentari 41

Vlašić i Brekalo složni: 'Idealno je vrijeme za nas mlađe igrače'

Vlašić i Brekalo složni: 'Idealno je vrijeme za nas mlađe igrače'
11

Sigurno da dolazi mala smjena generacija, ali se zna tko je u prvih jedanaest, kazao je Nikola Vlašić u najavi utakmice Hrvatske i Španjolske. S njim se slaže i debitant Josip Brekalo

VIDEO

Susret Hrvatske i Španjolske koji je na rasporedu u četvrtak na Maksimiru najavili su Nikola Vlašić i Josip Brekalo, najveće mlade snage i donedavne okosnice U-21 reprezentacije Hrvatske.

Vlašić i Brekalo složni: 'Idealno je vrijeme za nas mlade igrače'

Vlašić i Brekalo složni: 'Idealno je vrijeme za nas mlade igrače' Više na http://bit.ly/2OHWUxR

Veznjak CSKA Nikola Vlašić smatra da je ovo idealno vrijeme za promoviranje mladih igrača.

- Sigurno da dolazi mala smjena generacija, ali se zna tko je u prvih jedanaest. Puno mi pomažu iskusniji igrači, a minutaži se nadam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlašić se veseli velikoj podršci s tribina Maksimira koji će biti pun drugi put u tjedan dana. Ne očekuje skandiranje koje će biti posvećeno njemu.

- Ne očekujem skandiranje, treba prvo ući u igru. Baš smo pričali danas, svi smo jako zadovoljni i ponosni jer će stadion biti pun. Ja sam spreman i na izborniku je da odluči hoću li ući - rekao je bivši veznjak Hajduka pa dodao:

- Igram svaku utakmicu 90 minuta i to je bitna razlika u odnosu na Everton. Napokon igram na svojoj poziciji.

Nikola Vlašić smatra da su ciljevi reprezentacije jasni.

- Osnovni cilj nam je biti među 10 ekipa u A ligi  Uefine Lige nacija kako bi zadržali status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020, a još možemo dohvatiti i prvo mjesto u skupini - završio je Vlašić.

'Zaigrat ću i na lijevom beku ako treba'

Josip Brekalo presretan je zbog ukazane prilike.

- Presretan sam što sam dio ekipe, za mene je ovo ispunjenje sna. Na izborniku je da odluči mogu li mu pomoći i hoću li ući. Svi znamo o kakvoj se reprezentaciji radi, u ovoj utakmici ako krenemo jako uz pomoć navijača mi naravno idemo na pobjedu.

Brekalo je jedan od rijetkih hrvatskih mladih igrača koji je uspio u inozemstvu, iako je kao 'zelen' igrač otišao iz Dinama.

- Krasi me upornost i rad i zbog toga sam uspio u inozemstvu. Prije svega ja sam jako mlad igrač još uvijek i zadovoljan sam jer s 20 godina igram standardno u Bundesligi, ali mi kao ekipa i klub možemo puno bolje i to je nešto čime nisam zadovoljan. Nadam se da će Wolfsburg opet biti ono što je bio.

Krilnom napadaču Wolfsburga će ova utakmica biti jedinstveni doživljaj. Prvi put bi mogao zaigrati za A reprezentaciju Hrvatske na punom Maksimiru.

UEFA Under-19 European Championship Croatia vs The Netherlands

- Nikad nisam bio pred punim Maksimirom. Jednom sam s Dinamom igrao protiv Hajduka pred polupunim Maksimirom, a sada ću prvi put imati čast igrati pred punim Maksimirom - kazao je Brekalo koji je za hrvatsku spreman uskočiti i na poziciju lijevog beka.

Brekalo poput Vlašića smatra da je vrijeme za mlađe igrače.

- Normalno je da dolazi smjena generacija i da dolaze mlađi igrači - rekao je Josip pa dodao:

-Nisam imao nikakav obred inicijacije, nisam osjetio da sam novi i stvarno sam se brzo uklopio u ekipu, kao da sam tu već par puta - završio je mladi hrvatski dragulj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram