Obavijesti

Sport

Komentari 24

Vlašić u Monacu ostala na 197, a Čičerova u Rusiji skočila 207!

Vlašić u Monacu ostala na 197, a Čičerova u Rusiji skočila 207!
1

Blanka i dalje čeka jubilarno 100. natjecanje na kojem će preskočiti više od 2 m. Čičerova je pak na ruskom prvenstvu skočila samo dva cm manje od svj. rekorda

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Monacu s preskočenih 1.97 metara...

Četvrta joj je to pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi u kojoj je već osigurala i ukupno slavlje. Blanka je odlučila skakati na stadionu Louis II unatoč zdravstvenim problemima koji su je mučili posljednjih dana. Pokazalo se da nije imala previše prepreka na putu do pobjede, ali i dalje čeka jubilarno 100. natjecanje na kojem će preskočiti više od dva metra.

U Monacu je isprva preskakala 1.85 i 1.89 metara, a iz drugog pokušaja 1.95 i pobjedničkih 1.97 metara. Nakon toga je postavila letvicu na 2.01 m što bi joj bio najbolji rezultat ove sezone, centimetar više od splitskih 2.00, no nijedan od tri pokušaja nije bio uspješan.

U Monacu je, pak, drugo mjesto osvojila Nigerijka Doreen Amata s 1.92, a da konkurencija nije bila posebno jaka potvrđuje i rezultat trećeplasirane Francuskinje Melanie Melfort koja je preskočila samo 1.89 m.

Prva zvijezda monegaškog mitinga bio je najbrži čovjek današnjice Usain Bolt koji je treći put ove sezone trčao 100 metara. I bio je najbrži dosad, pobijedio je s 9.88 sekundi, što je tri stotinke brže od vremena koje je postavio u Rimu i Ostravi. Ipak, ostao je deset stotinki iza sunarodnjaka Asafe Powella koji drži najbolji rezultat sezone (9.78 iz Lausanne).

Ana Čičerova preskočila 2.07 metara

U trenucima dok se svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pripremala za nastup na mitingu Dijamantne lige u Monacu, njezina velika suparnica Ana Čičerova je na ruskom prvenstvu ostvarila senzacionalan rezultat...

Točno na 29. rođendan Čičerova je u Čeboksariju preskočila 2.07 metara, samo dva centimetra manje od aktualnog svjetskog rekorda Stefke Kostadinove! Time je za tri centimetra nadmašila dosadašnji osobni rekord koji je postavila 2008. na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Ruska atletičarka, koja je prošlu sezonu propustila zbog rođenja kćeri, vratila se natjecanjima očito bolja nego ikada. Nametnula se time i kao glavna favoritkinja za zlato na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, posebno kad se uzme u obzir da naša Blanka Vlašić zasad nije u formi na kakvu nas je navikla posljednjih nekoliko godina.

Čičerova je u petak isprva preskakala 1.88, 1.91, 1.97 i 2.00 metara, iz drugog je pokušaja preletjela 2.04, čime je skočila na prvo mjesto svjetske ljestvice ove godine, da bi napokon iz trećeg zaleta svladala i 2.07.

Na ljestvici svih vremena se izjednačila s Bugarkom Ljudmilom Andonovom, a ispred su samo Kostadinova (2.09) i Vlašić koja je prije dvije godine u Zagrebu preskočila 2.08. Blanka, podsjetimo, ima i skok preko 2.07 iz Stockholma 2007.

- Iskreno, prošlo mi je kroz glavu da bi bilo lijepo preskočiti 2.07. I san mi se ostvario. Prije nisam dovoljno vjerovala u sebe, ali s rođenjem kćeri sam stekla samopouzdanje i borbeni duh. Majčinstvo me značajno promijenilo. Nakon 2.04 sam vrištala, a nakon 2.07 i zaplakala. Nisam napala svjetski rekord jer sam bila preumorna i željela sam završiti natjecanje na pozitivan način - rekla je Čičerova koja je za centimetar popravila ruski rekord koji je dosad bio u vlasništvu Jelene Sljesarjenko.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju