Obavijesti

Sport

Komentari 60

Vlhova nova Snježna kraljica! Čudesno pomela konkurenciju

Vlhova nova Snježna kraljica! Čudesno pomela konkurenciju
31

Slovakinja je sjajno iskoristila startni broj 1 i briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme. Leona Popović završila je na nesretnom 31. mjestu, a Ida Štimac nije završila prvu vožnju

VIDEO

Slovakinja Petra Vlhová nova je Snježna kraljica!

Čudesnom drugom vožnjom ostavila je Amerikanku Mikaelu Shiffrin (1:59.29) čak sekundu i 16 stotinki iza sebe te stigla do pobjede na 14. izdanju sljemenske slalomske utrke Snježne kraljice.

Pokretanje videa...

01:23

Vlhova je sjajno iskoristila startni broj 1, briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme iako je Shiffrin imala fenomenalan nastup. Sjajno je tehnički odvozila s i vremenom 1:57.98, nakon dva druga mjesta na Sljemenu 2017. i 2019., konačno stigla do ledene krune. Treće mjesto pripalo je Austrijanki Katharini Liensberger (2:01.47).

- Velika hvala mojim navijačima koji su me ovdje pratili. Za mene je ova pobjeda posebna jer sam u Zagrebu stalno bila druga. Jako je teško pobijediti Mikaelu iako je danas možda nekome djelovalo lako, od jutra sam imala osjećaj da bi moglo biti dobro i na koncu je ispalo sjajno - rekla je Vlhova dok je ove sezone nepobjediva Mikaela Shiffrin naglasila:

- Drugu sam vožnju odvezla odlično. Napala sam, ali ipak nisam uspjela nadoknaditi zaostatak.

Hrvatska je u ženskoj utrci imala dvije predstavnice. Leona Popović sa startnim brojem 71 završila je na nesretnom 31. mjestu i samo ju je devet stotinki dijelilo do druge vožnje, a Ida Štimac sa startnim brojem 73 nije završila prvu vožnju.

Popović je prije šest dana u austrijskom Lienzu stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri zauzevši 26. mjesto, a dobru je formu potvrdila i na Crvenom spustu, no djelići sekunde ovoga puta nisu bili na njezinoj strani.

Osim lijepog vremena i dobre posjećenosti od čak pet tisuća navijača, ove godine zabilježeno je možda najmanje intervencija GSS-a. Tijekom dvije vožnje ženske utrke morali su intervenirati tek tri puta, dva puta zbog uganuća gležnja i jednom zbog malaksalosti starije osobe.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 826 bodova, a slijedi ju Petra Vlhova sa 513 bodova. U poretku slaloma također vodi Shiffrin, koja ima 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260.

U nedjelju je na Sljemenu slalom skijaša za Svjetski kup (prva vožnja u 14.15 sati, druga vožnja u 17.40 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao