Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

VN Japana: Suci bez kazni u slučaju Hamiltona i Masse

None Foto: PIXSELL

"Hamilton je držao bolid na putanji kao i u prethodnim krugovima, a Massa je svojim Ferrarijem pokušao prestići McLaren-Mercedes po lijevoj strani u desnom zavoju"

Suci 15. utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se proteklog vikenda vozila za VN Japana u Suzuki objasnili su zašto su odlučili da je dodir između Hamiltona i Masse u 22. krugu trkaći incident...

Naime, Hamilton i Massa su imali dodir u 22. krugu utrke pri ulasku u 16. zavoj iz kojeg je Felipe Massa izašao sa oštećenjem prednjeg krila na svom Ferrariju te je utrka vožena pod sigurnosnim automobilom zbog dijelova Ferrarija na stazi.

Vozač McLaren-Mercedesa objasnio je situaciju da "...nije vidio Massu koji ga je pokušao prestići s lijeve strane..." dok je Ferrarijev Brazilac napao Hamiltona riječima "... ja sam držao svoju stranu i kočio a Hamilton je skrenuo i udario u moj bolid...".

Prema izvještaju sudaca na službenoj stranici Svjetske automobilističke federacije (FIA) suci nisu kaznili ni jednog vozača jer su prilikom pregleda video zapisa spornog događaja zaključili:

- Lewis Hamilton držao je svoj bolid na putanji kao i u prethodnim krugovima a Felipe Massa je svojim Ferrarijem pokušao prestići McLaren-Mercedes po lijevoj strani u desnom zavoju.

Komentari (3)
  • Dečki ima jedno pravilo u svim auto moto utrkama , vodeći bira putanju a onaj iza neka obilazi kako hoće ako može bez posljedica. To je bilo i biće jer jedino se tako može sigurno voziti.

    13. 10. 2011,   10:57
  • mislim da se ovo trebalo sankcionirati na način da hamilton dobije drive through, kao i onaj vettelov potez na startu što su mu oprostili

    10. 10. 2011,   12:04
  • hamiton je kriv, vettel je usra si start..sve je to trebalo kaznit...ali ne.... Šteta što suci ne rade svoj posao iako ga rade, onda ga rade bez ikakve objektivnosti, razuma i samokritike...! šteta....

    12. 10. 2011,   15:17