Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vodeće europske lige su protiv osnivanja bogate Super Lige

Vodeće europske lige su protiv osnivanja bogate Super Lige
1

Vodeći europski klubovi planiraju za tri godine pokrenuti Super Ligu, a zatvorenu ligu bi igrali Real, Barcelona, United, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, City, Liverpool i Milan

VIDEO

Vijest o mogućem pokretanju nogometne Super Lige u kojoj bi igralo 16 najbogatijih klubova u Europi, izazvala je 'snažno protivljenje' Udruženja europskih liga (EL) koje predstavlja 25 domaćih liga, uključujući englesku Premier ligu, njemačku Bundesligu i španjolsku La Ligu.

- Europske lige se oštro protive stvaranju bilo kojeg zatvorenog i franšiznog stila Super Lige. Domaći nogomet je srce igre diljem Europe za igrače, klubove i navijače - poručili su predstavnici vodećih europskih liga.

Predstavnici EL smatraju kako bi pokretanje Super Lige imalo ozbiljne i trajne implikacije za dugoročnu održivost profesionalnog nogometa u Europi.

- Lige podržavaju Europski sportski model temeljen na piramidalnoj strukturi koji se temelji na promaknuću i ispadanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošlog tjedna Der Spiegel i European Investigative Collaborations, mreža međunarodnih medija, objavili su kako vodeći europski klubovi planiraju za tri godine pokrenuti Super Ligu.

Zatvorenu ligu po uzoru na košarkašku NBA ligu igrali bi Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool i Milan kao osnivači, dok bi kao gosti prvu sezonu igrali i Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter i Roma.

Već je dogovoren i format samog natjecanja koji se sastoji od dvije faze. Prvo će se igrati po skupinama, a zatim na ispadanje. Super Liga imat će i drugu ligu iz koje će najbolji klubovi ulaziti među elitu, odakle će najlošiji klubovi ispadati u drugi razred.

Der Spiegel je objavio kako je plan lige za Real izradila španjolska tvrtka Key Capital Partners. Čelnici aktualnog europskog prvaka nisu željeli komentirati pisanje medija, a za sada šute i u Key Capital Partners. Iz Europskog udruženja klubova, koje predstavlja više od 200 europskih klubova, poručili su kako nisu ništa znali o inicijativi europskih nogometnih teškaša.

European Leagues group (EL) je nedavno predstavio vlastite prijedloge za reformu europskih klupskih natjecanja u periodu od 2021. godine, a koja bi trebala osigurati ravnomjerniju raspodjelu prihoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram